Arminu Sinančeviću srebrna medalja na Evropskom prvenstvu

 

Foto: Kai Pfaffenbach via Guliver

 

Srpski atletičar Armin Sinančević novi je vicešampion Evrope! On je na prvenstvu u Minhenu u finalu u ponedeljak do srebrne medalje došao hicem od 21,39 u četvrtoj seriji. To je najbolji rezultat nekog srpskog predstavnika u finalima EP.

Zlato je pripalo Hrvatu Filipu Mihaljeviću, dok se na podijum kao treći popeo Čeh Tomaš Stanek. Mihaljević je u poslednjoj seriji, kada je već bilo odlučeno da će osvojiti zlato, bacio velikih 21,88.

Ovo je druga medalja za Srbiju u bacanju kugle, a prvu je 2012. u Helsinkiju osvojio Asmir Kolašinac, bila je to bronza. Kolašinac je nastupio u finalu u ponedeljak, ali nije bio blizu konkurencije za medalje.

U finalu je nastupio još jedan srpski kuglaš – Asmir Kolašinac je takmičenje završio na osmom mestu sa najboljim rezultatom 20,18.

Sinančević ima 26 godina, rođen je u Brodarevu, a na Olimpijskim igrama u Tokiju zauzeo je sedmu poziciju. U 2022. godini je u odličnoj formi, a na Mediteranskim igrama u alžirskom Oranu osvojio je zlatnu medalju hicem 21,29.

Srbija je u istoriji EP od 2006. godine osvojila ukupno sedam medalja, a dosad samo jednu zlatnu. Nju je osvojila Ivana Vuleta (tada Španović) 2016. godine u Amsterdamu u skoku udalj.

16.08.2022.

Izvor: rs.n1info.com

Share This