Bisha – Otišlo je sve u kurac

 

 

Piše: Milan B. Popović

 

Vokali: Džetzi i Bisha; Beat/Matrica: Etika Zvuka Filip Bratee; Mix i Master: Bisha i Džetzi; Tekstovi: Bisha i Džetzi; Video: Etika Zvuka; Izdavač: Etika Zvuka

“Bez kompasa se krećemo ali se pravim putem krećemo”, repuju DŽETSI i BISHA. I to deluje istripovano, hipnotik dobro. Uvrnuto pomalo, ali svakako sjajno i sugestivno i zaslužuje svaku pohvalu, što privatnu, što javnu!

Pa hajde da i ja, Milan B. Popović potpisnik ove kratke, ali efektne CD recenzije, tu dodam deo svojeg ličnog životnog liričkog iskustva:

 SVETSKI DAN MENTALNOG ZDRAVLJA

PUN MI JE KOFER SVEGA 

SVIH NEUROTIČARA…

SVIH PSIHOSTABILIZATORA

ANTIPSIHOTIKA I ANTIDEPRESIVA.

PUN MI JE KOFER SVEGA

ŽIGOSANJA, ŠIFRI I DIJAGNOZA

NERAZUMEVANJA, PREDRASUDA

I DVADESET PRVOG VEKA.

PUN MI JE KOFER SVEGA

BOLOVANJA, BOLNIČKOG LEČENJA,

DISPANZERSKO-KONSULTATIVNIH ODLAZAKA

PUNE ŠAKE MEDIKAMENATA , TRI PUTA NA DAN.

PUN MI JE KOFER SVEGA

SOS TELEFONA ZA SUICID

SOS TELEFONA ZA USAMLJENE

SOS TELEFONA ZA CORONU.

PUN MI JE KOFER SVEGA

PA I ZA SVETSKI DAN MENTALNOG ZDRAVLJA

KOJEG SAM  SAČUVAO-

U OVA LUDA VREMENA!!!

(C) Milan B. Popović, iz zbirke pesama. BOLJI OD SVOG ŽIVOTA (2021.)

Možda sam  prenaglio, mada mislim da nisam. Meni, Milanu B. Popoviću je odavno pun kofer svega u ovoj nedođiji koju svim srcem volim!

Šta da kažem kad bežim u nekvalitetan san od realne svakodnevnice.

BISHA je dobar hip hop lik i igrač sa čijim sam se opusom nedavno upoznao i takve likove Basiviti, taj prokleto uglađeni i moćni urbani beogradski Basiviti treba da forsira u prvi plan. Unutrašnjost Srbija je puna Mc jeva, puna izistinskih hip hop brend igrača, ozbiljnih igrača poput BISHE, poput ozbiljnog i tajnovitog BISHE! To treba izvesti u prvi plan, ponuditi širokom slušlačkom auditorijumu kao kvalitetan i doživotno ispravni proizvod. Dosta je smešnih njanjara koji misle ako su se tetovirali (poput LjE-RE, na primer) da su gradske face. Jesu – kofer  moj!

Od mene toliko  i podrška za Bišu i ekipu.

I još nešto: BEOGRAD je unutrašnjost Srbije. Sve ostalo je spoljašnost. Dajmo šansu hip hop spoljašnosti da diše! Biće nam svima lakše. Ne davimo Srbiju!

Share This