Branislav Lazić Bane – Retrospektiva umetničkog delovanja umetnika

 

 

Piše: Milan B. Popović

Celih jedan minut i 38 sekuni tajanja –najblaže i najskromnije rečeno-briljantnog izvođenja pesme SELMA BJELOG DUGMETA ultra brutalno, planetarnog hita u ovde viđenom i retko čutom slučaju Branislava Lazića, ne zaboravimo to, vokalnog soliste i tekstopisca sa više oktava, i rokera u duši, a ljudine od čoveka, takođe,  i domaćina od glave porodice, sa dva predivna zlatna sina, Stefana Lazića i i Lazar Lazića nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.

On, Branislav Lazić je ovu numeru izveo ptred četiri miliona TV gladaoca bez treme, vanserijski, fabulozno, perfektno, bez greške, nadahnuto, napominjem; izuzetno tešku pesmu za pevanje a cappella i stručni žiri ostavio bez daha, ali sa osmehom na licu i rukama punih aplauza. I publiku, takođe. Žiri kojeg je Branislav lazić oduvao ne samo te noći i tog nastupa bili su: Svetlana Ceca Ražnatović, Miroslav Ilić, tekstpisac Balkana Marina Tucaković, Bora Đorrđević i Haris Džinović. Sve sam crem de la crem.

Branko Lazić Bane je dugo u muzičkoj industriji. Njegovi počeci datiraju još od vremena grupe LEPOTA PO-ROCKA. Kasnije je Branislav lazić snimio solo pop rock CD naslovljen sa: ZABRANJENA, na kojem se nalazi  posebno emotivna, maestralno odpevana i muzikom podžana, numera SEĆANJA! Ta numera ima svoju težinu, sofisticiranost, magiju, ali bol i tugu koju nosi u sebi. U svakom slučaju je treba poslušati. Autobiografska je.

Branislav Lazić se u svom usponu na muzičkoj sceni Srbije i Regiona pojavio na TV takmičenju 3K DUR gde osvaja sve moguće simpatije i stručnog žirija, i publike u studiju i gledaoca 3K  TV kanala. Dolazi čak do super finala takmičenja  i pobeda na tom takmičenju mu izmiče za slamku, za mah.

Kasnije je na nagovor sina Lazara Lazića snimio pesmu AL BRANE MI, u kosaradnji sa potpisnikom ovog prikaza tj. moje malenkosti, Milanom B. Popovićem, koja se nalazi na rock, rege i hip hop muzičkoj CD kompilaciji naslova: MILAN B. POPOVIĆ & HRONIČNO NEUMORNI.  Ta naša zajednička pesma na čijoj se uvodu čuje sin Branislava Lazića, njegov glas i pevanje refrena pomenuti jedanog od dva zlatna sina, Lazara, čuje njegov glas pa tek onda ide muzika i tata Branislav Lazić preuzima mikrofon u svoje sigurne ruke i još sigurnije glasne žice. To je zabeleženo za večnost a CD je izašao 2015. godine kada je  tada mali Lazar imao samo par “osnovno školskih”  godina.

Krajem druge decenije 21. veka Branislav Lazić dobija poziv da bude vokalni solista i tekstopisac beogradske grupe STEEL. On taj poziv prihvata i dobrim delom autorski ostavlja svoj pečat na i prvom CD-u DEO SNA, a na drugom CD-u MINUT PO MINUT beleži 100% autorski pečat kao vokal i tekstopisac svih pesama. Izdvajaju se numere MARAMA (balada kao san snova)  i dinamična MEDENA.Album je nesretnim slučajem izašao u tvrdom pakovanju u tiražu od 1.000 primeraka  samo mesec dana pred corona pandemiju i sve marketinške dogovorene akcije su pale u vodu. Branislav Lazić posle oko dve godine od tada daje otkaz bendu, posle čega članovi sastava menjaju postavu, pokušavajući da se snađu u situaciji koja ih je snašla.

Share This