Buč Kesidi rasprodali pet koncerata u Zagrebu

 

Foto: Zdravko Dulović

 

Pančevački sastav Buč Kesidi trijumfovao je u Zagrebu! Bend je rasprodao pet koncerata u dvorištu Akademije likovnih umjetnosti i to od 24. do 29. septembra kada je održan poslednji koncert. Ovim je bend postavio novi rekord po broju koncerta održanih u dvorištu ALU u Zagrebu, a na oduševljenje zagrebačke publike. “Dobro veče! Mi smo Buč Kesidi iz Pančeva!’ započinjali su koncerte ovim rečima Zoran Zarubica i Luka Racić koji čine duo Buč Kesidi. Bend je u ALU predstavio album Euforija ali i pesme sa prvog albuma. Za koncerte u Zagrebu bend je specijalno obradio i pesmu ‘Ljeto već je gotovo’ sastava Z++, što je publika dočekala sa oduševljenjem!

Ni kritika nije krila svoje oduševljenje: “Ipak sve nije bila laž, svirka Buč Kesidija je bila sa srcem i iskrena”, navodi se u tekstu Večernjeg lista.

“Dugo ne vidjeh mladi sastav koji tako kulerski uživa u svojoj popularnosti na pozornici. Puno izvođača općenito zazire od toga da to javno pokažu, dok je za Luku i Zorana to pak gorivo za stvaranje još vrućeg plamena koji potom emitiraju prema prvim redovima – a, poetski kazano, sinoć je devedeset posto njih sačinjavalo jedan zgusnuti raspjevani i rasplesani prvi red. Svi su tu bili došli na đuskanje i dobar provod, a Buč Kesidi su bili moderatori tog tuluma.”, navodi novinar Zoran Stajčić u recenziji portala Ravno do dna.

“Buč Kesidi su noćas definitivno opravdali stvoreno uzbuđenje, naslovnice i naslove, obećanja. Oni su očit kandidat za budućnost dobre glazbe i dobrih provoda na Balkanu, to je činjenica…. Prvu ću noć pamtiti po velikoj suradnji publike, uzvicima i pljeskanjem uz ritam, spontanom držanju ruku s prijateljima na „onu našu stvar“ (čitajte: gotovo svaku, logično), gromoglasnom smijanju, epi svjetlima, toj divnoj disko kugli i tome kako moramo naučiti sve tekstove. Bravo Buč Kesidi i sretno dalje!”, navodi se u izveštaju Ziher.hr

“Luka i Zoran čine duo koji ima posebnu karizmu i scenski nastup koji nikada ne razočara. Pozornicom vladaju iznimno samouvjereno, ne boje se improvizirati i izlaziti iz očekivanih okvira, a uvijek se potrude učiniti nešto originalno i iznenaditi nas. S vremenom su i oni stekli to samopouzdanje koje im dopušta da se potpuno opuste i prepuste, ali i da daju maksimalno od sebe, jer njihov nastup nema zamjerki. Izvedbe su im iznimno energične, a odnos i kemija među njima dvojicom jednako je jaka kao i ona s publikom zbog čega je cjelokupan dojam još pozitivniji.”  – navodi Sound Report

Koncerti su održani u organizaciji Los Angeles Agency.

03.10.2021.

Share This