Đaci su naša najbolja reklama

 

 

Ulice u Novom Sadu počele su da krase fotografije najboljih učenika koji su protekle školske godine ostvarili najznačajnije državne i međunarodne uspehe na takmičenjima iz oblasti nauke i umetnosti.

Upoređujući ovu brojku sa onom iz 2015. godine kada je pokrenuta ova akcija, Aleksandar Savanović, predsednik Udruženja za promociju društvene odgovornosti, kazao je da je tada bilo 14 bilborda i 30 promovisanih đaka i da se sada dolazi do podatka koliko je ovaj projekat zaživeo u Novom Sadu.

U naredne dve nedelje panoi sa najboljim učenicima biće postavljeni u opštinama Sremski Karlovci, Žabalj, Srbobran, Bački Petrovac, Beočin i Temerin.

– Kada bude završeno postavljanje svih bilborda u 7 lokalnih samouprava, biće predstavljeno gotovo 370 đaka, što je za 120 učenica i učenika više nego godinu dana ranije, koja je bila najuspešnija od pokretanja projekta – predočio je Savanović.

Bivši učenik gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj”, od ove jeseni student prve godine Prirodno-matematičkog fakulteta, Nikola Pešić ove godine je između ostalog osvojio treće mesto na Svetskoj informatičkoj olimpijadi, kao i prvo mesto na Balkanskoj informatičkoj olimpijadi. Takođe je aktuelni državni prvak iz informatike, a zbog svojih uspeha, predstavljen je na bilbordu.

– To je jedno od priznanja za trud koji me je doveo do domaćih i međunarodnih nagrada – poručio je Pešić.

Vukašin Grozdanović, koordinator OPENS-a izjavio je na jučerašnjoj konferenciji za medije da u godini kada je Novi Sad Omladinska prestonica Evrope, ova organizacija želi da podrži inicijative koje promovišu mlade i koje u prvi plan stavljaju učenje, prave vrednosti.

U okviru projekta “Učim, znam, vredim”, postavljeno 40 reklamnih bilborda, Foto: Uzv.rs

– Želimo da pomognemo ne samo promociju najuspešnijih na bilbordima, već da pomognemo mladima, koliko je u našim mogućnostima, na putu do tih uspeha – kazao je Grozdanović i dodao da će vrata Omladinske prestonice Evrope Novi Sad uvek biti otvorena kako za mlade, tako i za one koji promovišu mlade i prave vrednosti.

03.11.2019.

Izvor: telegraf.rs

Share This