Divlje jagode – Plave noći bez tebe

Croatia Records

 

 

Piše: Milan B. Popović

 

Februar 2022. godine je iznedrio numeru PLAVE NOĆI BEZ TEBE, ali i dobro zagrejao srca rockerai hard metalaca posebno, starije generacije, ali i novih fanova, nove mlade generacije, kojih čuveni bend DIVLJE JAGODE i legendarni gitarista, kompozitor i aranžer ZELE ima na tone u celom balkanskom regionu, ali i šire! U celih četiri minute i 3 sekunde koliko traje numera i video spot PLAVE NOĆI BEZ TEBE bend DIVLJE JAGODE na čelu sa ZELETOM, zvuče odvažno hrabro, stabilno, odmereno, dinamično, dinamitno dok refren čini ovu pesmu radijski prihvatljivom i komercijalnom. To shvatite isključivo kao KVALITET PLUS  i nikako drugačije.

Muzika: Zele Lipovača; Tekst: Zele Lipovača; Aranžman: Zele Lipovača; Snimano, miksano i masterizovano u studiju Šišmiš (Švigi®); Video produkcija: RetroMetro & JohnDoeProduction; Fotografije: Anđela Popić; Kamera: Jovo Milivojević, Teodora Vlahović; Artwork: Chai; Režija: Pukovnik Dabrov.

Prolaze leta, prolaze godine-pevaju vokali old school i young school i to izistinski zvuči prijemčivo, uhu dopadljivo, melodijski skladno i na kraju krajeva-veoma poletno i efektno što je, verujem, bila i sama zamisao legendarnog i plemenitog i istinskog umetnika ZELETA!

Napomenuo bih ovom prilikom dve zanimljive informacijekoje možda niste znali.

Prva je da klavijature, još od poodavno u DIVLJIM JAGODAMA, svira vrhunski, najviše moguće muzički školovani umetnik DAMJAN DEURIĆ, što daje poseban šmek i karakter pesmi PLAVE NOĆI BEZ TEBE, ali ne samo ovoj pesmi nego generalno. DAMJAN DEURIĆ takođe ima i solo muzički sastav DEMETHER u kojem peva njegova rođena sestra, horska i operska pevačica DUNJA. Mogu se pohvaliti da sam lično sarađivao sa DAMJANOM DEURIĆEM  i njegovom grupom DEMETHER na mojoj ROCK & METAL muzičkoj CD kompilaciji pesama, naslova VREME BRUTALNIH DOBRONAMERNIKA, na mojoj pesmi SUNCA KAP i mogu slobodno da kažem da su DAMJAN DEURIĆ I DUNJA, od moje pesme iz knjige pesama VREME BRUTALNIH DOBRONAMERNIKA, napravili pravo umetničko, zvučno, tekstualno vrhunsko delo na koje sam im posebno zhvalan i na pesmu ponosan!

Druga je da je moja malenkost, MILAN B. POPOVIĆ, takođe sarađivao i sa samim gitaristom, umetnikom i plemenitim gospodinom ZELETOM u mojoj pesmi POETA UMIRE TIHO. Naime, ZELE je komponovao instrumental i aranžman, a ja sam recitovao pesmu POETA UMIRE TIHO! Zahvalan sam ZELETU do neba na tome!

U songu PLAVE NOĆI BEZ TEBE govori se, pitao se – gde je ona u svetu koji se ruši, olujama i vetrovima? Ke si sad kad je noć? Ređaju se pitanja, a odgovora kao da nema. Samo nostalgija i seta ostaju u krajnjoj instanci! Ono što je primetno je da je ZELETOV gitarski solo izrazito efektan, briljantan bolje reći, kao i da sve vreme ZELE tokom pesme žmuri i sa osmehom uživa! Zar to nije prava umetnost? Laka, a stvarna. Iz srca i duše! PLAVE NOĆI BEZ TEBE je vanserijski singl koji prija i užoj i široj slušalačkoj publici što je garant uspeha, a to je najvažnije, takođe!

Mastermajnd ZELE, klavijaturista DAMJAN DEURIĆ i ekipa muzičara i dva vokala mogu da se ponose singlom kojeg je ZELE osmislio, a oni sproveli u delo i svako od njih dao svoj delić duše i emocije.

Maestralno prijatna pesma! Preporuka za preslušavanje se, naravno-podrazumeva!

Share This