DŽEZ ZA DŽ: Minja Mijušković Trio + Gosti

 

Foto: promo

Subota, 18. septembar od 13.00, u okviru koncertnog serijala “DŽEZ ZA DŽ” rezervisana je za tradicionalan nastup učenika džez odseka MŠ “Stanković”. Ove godine publici će se predstaviti trio talentovane klaviristkinje Minje Mijušković, uz podršku specijalnih gostiju.

Minja Mijušković Trio je džez sastav koji čine mladi muzičari željni dobre muzike. Lider benda je Minja Mijušković, pijanistikinja, na čiju muziku su najviše imali uticaja stilovi tradicionalnog kao i modernog džeza. Članovi benda su učenici srednje muzičke škole “Stanković” i studenti Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Nastupali su na mnogobrojnim džez manifestacijama, kao što su džez festivali u Beogradu, Pančevu i Nišu, na Danima evropske baštine u Beogradu kao i na mnogim drugim muzičkim događajima. Bend čine Minja Mijušković za klavirom, Milica Božović za kontrabasom i Časlav Šehović za bubnjevima a sa bendom će nastupiti i gosti saksofonista Aljoša Andrejević i trubač Ivan Radivojević, profesor i mentor.

Publika će imati priliku da čuje raznoliki repertoar, numere i aranžmane Fineasa Njuborna, Amada Džamala, Kliforda Brauna, Majlsa Dejvisa i drugih, kao i originalne aranžmane članova sastava.

Share This