Fondacija EXIT lansira novi projekat „Događaji na nevjerovatnim destinacijama“

 

Foto: promo

 

U utorak 21. septembra, na Međunarodni dan mira i Dan evropske teritorijalne saradnje, u 20:21 čas,  Fondacija EXIT pokreće novi projekat Incredible Destination Events (Događaji na nevjerovatnim destinacijama), koji uz učešće popularnih međunarodnih muzičkih zvijezda promoviše ljepotu turističkih destinacija i kulturnu baštinu regiona. Ovaj sjajan projekat će na inovativan način predstaviti svijetu atraktivne turističke destinacije kroz fuziju kreativnih industrija i kulturnog nasljeđa pograničnog regiona Mađarske i Srbije. Prva u nizu je Bačka Tvrđava, prelijepo srednjevekovno utvrđenje, lokacija na kojoj je snimljena specijalna emisija „Mirna Bačka“ čiji su gosti cijenjeni muzičari iz regiona: Lajko Felix, Marko Louis, Mile Kekin i Rambo Amadeus, dok je domaćin specijalnog programa Bojan Ivković, muzičar, perkusionista, voditelj i glumac.

Emisija „Mirna Bačka“ koja će biti emitovana na Međunarodni dan mira i Dan evropske teritorijalne saradnje, putem prenosa na zvaničnim Facebook i YouTube stranicama Fondacije EXIT i EXIT festivala, muzičkih zvijezda, brojnih regionalnih medijskih partnera, i na web platformi incredibledestinations.events, kroz autentične i originalne nastupe i izvođenja muzičkih gostiju, na jednom od najvrijednijih spomenika srednjovjekovne arhitekture u Vojvodini, kao i razgovore sa domaćinom, predstavlja važan dio projekta Incredible Destination Events (Događaji na neverovatnim destinacijama). Pored Bačke tvrđave, emisija ima u fokusu i druge znamenitosti samog Bača i okoline, kao i temu zajedničke promocije mira u regionu koji EXIT kroz svoj aktivizam promoviše već preko 20. godina.

„EXIT već više od dvije decenije spaja milione mladih ljudi iz regiona sa vršnjacima iz Evrope i cijelog svijeta, šaljući tako najljepše slike mira i zajedništva iz našeg regiona. Duboko vjerujemo u zajedničku viziju budućnosti jugoistočne Evrope, kao jednog od najvažnijih globalnih regiona, kada su u pitanju kreativne industrije, kulturni i omladinski turizam. Bogato kulturno nasljeđe, koje imamo na cijelom ovom prostoru, daje nam fantastičnu osnovu za ostvarivanje te vizije, te ovaj projekat vidimo kao još jedan dobar korak u tom pravcu“ izjavio je Ivan Petrović, predsjednik Upravnog odbora EXIT Fondacije.

Bojan Ivković, domaćin specijalnog programa „Mirna Bačka“ podijelio je svoje impresije sa snimanja: „Ogromno je zadovoljstvo što smo imali priliku da na ovom prostoru koji je u prošlosti imao toliko toga da ispriča, a danas se tako malo o njemu zna napravimo nešto u čemu će buduće generacije moći da uživaju, i da popularišemo kroz našu viziju tog mjesta nešto što će ih zaintigirati da posjete Bačku tvrđavu.“ i dodao „Divno je što ovaj prelijep prostor inspiriše svakog od umjetnika koji su prošli kroz našu emisiju. Čak i ovog puta, Bač je nadahnuo svakoga od nas, a muzika koje je proizašla iz ovog zajedničkog druženja nešto je potpuno autentično, jedinstveno i originalno i premijerno izvedeno u ovakvom formatu“.

Incredible Destinations Events (Događaji na nevjerovatnim destinacijama) je partnerski projekat Fondacije EXIT i Parka Nacionalne baštine (ONTE) u Opustaseru, u Mađarskoj, a realizuje se uz podršku Interreg-IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija, dok je emisija „Mirna Bačka“ dobila takođe i podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Ovaj projekat ima za cilj razvoj inovativne platforme koja promoviše atraktivne turističke destinacije i kulturno nasljeđe pograničnog regiona Mađarske i Srbije. U okviru projekta pokrenuta je i web platforma incredibledestinations.events, putem koje će se emitovati svi događaji sa ovog i sličnih projekata, a koji predstavljaju ljepote nevjerovatnih destinacija. Sam projekat osmišljen je na taj način da se uz učešće popularnih internacionalnih muzičkih zvijezda i uz pomoć kreativne industrije i inovativnih digitalnih i video alata promovišu same destinacije. Aktivnosti u okviru Incredible Destinations Events projekta teže ka uspostavljanju novog vida turističke promocije regiona, a u cilju povećanja broja posjetilaca, te ekonomske i socijalne održivosti.

Zvanično otvaranje i predstavljanje projekta Incredible Destinations Events, kao  i saradnje između Fondacije EXIT i Parka Nacionalne baštine u Opustaseru (ONTE), biće održano u četvrtak 16. septembra u Segedinu.

15.09.2021.

Share This