Ivana Vuleta ponovo vlada Evropom

 

Foto: Matthias Scrader

 

Najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta ponovo je šampionka Evrope! Vuleta je osvojila zlatnu medalju u skoku udalj na Evropskom prvenstvu u Minhenu i potvrdila da je u ovom trenutku najbolja skakačica na “starom kontinentu”. Milica Gardašević završila kao sedmoplasirana.

Ivana je do titule stigla skokom od 7.06 metara koji je ostvarila već u prvoj seriji i zahvaljujući njemu se okitila drugim zlatom na evropskim prvenstvima. Devojka iz Zrenjanina je ponovila uspeh iz 2016. godine, kada je u Amsterdamu bila najbolja.

Ovo je ujedno sedmo zlato za Srbiju na evropskim prvenstvima, drugo za Ivanu, čime se izjednačila sa legendarnom Verom Nikolić.

Trener Goran Obradović najavio je da će naša reprezentativka od samog početka napasti najveću dužinu i to je i učinila. Odmah je preskočila sedam metara i zauzela prvu poziciju.

U drugoj seriji je letela do 6.98, ali joj je spomenuti skok (7.06) bio dovoljan da zadrži prvo mesto. Iza sebe je ostavila domaću zvezdu Malaiku Mihambo koja joj je disala za vratom tokom čitavog nastupa, ali nije uspela da je pretekne. Nemica je u drugoj seriji zabeležila skok od 7.03 i to joj je bilo dovoljno za srebro.

Nije Malaika uspela da objedini najsjajnija odličja na Olimpijskim igrama, Svetskom prvenstvu i Evropskom prvenstvu, pošto je prethodno bila najbolja na spomenuta dva takmičenja.

Bronza je otišla u ruke Britanki Džasmin Sojers koja je skočila 6.80 metara.

Milica Gardašević je takođe učestvovala u finalu i ostavila veoma dobar utisak, pošto je završila na sedmoj poziciji sa 6.52 metra. Milici je izmakla bronza jer je u poslednjoj seriji imala dužinu, ali je prestupila nekoliko milimetara.

19.08.2022.

Izvor: rts.rs

Share This