IZDANJA

 

 

izvođač: Grandpa Candys

album: Captain Crash

broj numera: 6

trajanje: 14' 48''

Ako ste ranije pratili rokabili scenu, a naročito ako ste pratili rad grupe ''Čikine bombone'' onda znate šta vas može čekati na ovom albumu. Ovih , naizgled malo, pesama su pojačane sa nekoliko spotova iz multimedije tako da ljubitelji ovog ritma i veselih zabava ovim diskom mogu biti zadovoljni. Ne bih se raspisivao ovaj put u iščekivanju nečeg, kolko tolko autorskog, od Kendisa.
Džarovski

 

izvođač: Schizophrenia

album: No remorse

broj numera: 5

trajanje: 11' 56''

Dosad nisam čuo za ovaj bend, ali na bukletu pročitah da su iz Kruševca. Obzirom da je na rok sceni teško I onima koji su u milosti medija, mogu da zamislim koliko je jednoj neafirmisanoj grupi u današnje vreme put do opstajanja nezamisliv. Ali, izgleda da momci iz ovog sastava ne žele da odustanu i uz, kako bi verovatno mnogi izdavači rekli, staromodnu i neadekvatnu produkciju prave taj izuzetno težak, ali i važan, korak. Na ovom albumu su se odlučili za nekoliko rock standarda i za jednu svoju pesmu koja je na engleskom, što smatram promašajem. Ukoliko budu želeli da publici u ozbiljnijoj meri privuku pažnju, moraće da se bace na jedan ozbiljan rad na temu autentičnosti. Ja im savetujem bilo kakve tekstove ali na srpskom jeziku jer u muzičkom smislu neće moći dobiti bitku sa kud i kamo usviranijim bendovima koji takođe poseduju ''bolesti'' pomenute na početku.
Džarovski

 

izvođač: Good eye closed

album: Good eye closed

broj numera: 11

trajanje: 36' 15''

Dugo se već ovaj bend probija na domaćoj rock sceni. Mnogi su za njih čuli ili su ih slušali na mnogobrojnim koncertima na kojima, u saradnji sa bendovima sličnog faha, nastupaju kad god za to imaju priliku. Ovaj album, konkretno, ima zahvalnu produkciju i bend na njemu uspeva da ostvari preko potrebnu ubedljivost. Međutim, mislim da širi broj slušalaca, kako zbog kontrolisane, ali ipak, agresije u zvuku tako i zbog tekstova na engleskom, ostaje uskraćen za poentu. Nijedna pesma se posebno ne ističe kao hit i time album deluje kompaktnije ali nadovezujući se na nekooperativnost prvenstveno radio stanica, kao dela medijskog poligona, mislim da se neka od ovih pesama neće preterano vrteti, tako da bendu preostaje da kao i dosad svoju publiku traži i stvara tamo gde ona i jeste, na živim svirkama.
Džarovski

izvođač: Chernobyl in house

album: WIN32.cih

broj numera: 12

trajanje: 53' 23''

Jedan od boljih albuma koje sam u poslednje vreme poslušao. Jeste da su tekstovi na engleskom, ali su za maksimalnu ocenu jer su u potpunosti u službi kompletnog utiska koji ovaj cd ostavlja. Multimedija koja prati album, na kojoj je i nekoliko spotova govori o ozbiljnosti pristupa ovom delu, iako su u njegovom stvaranju učestvovali već provereni muzičari. Savremen zvuk, autentičan izraz i utisak zanimljivog sa željom da slušamo još je ono što bi trebalo da ima svaki album danas. CIH će doći i u vaše kuće.
Džarovski

izvođač: Vrisak generacije

album: Friendshit

broj numera: 10

trajanje: 26' 43''

Napokon jedno punk izdanje kod nas, i to od benda koji predvodi ovaj pravac. Nadam se da će i ovaj album proći zapaženo u inostranstvu, jer sumnjam da će kod nas imati zapaženiji komercijalni uspeh.
Džarovski

   

izvođač: Vrisak generacije

album: Beer of

broj numera: 16

trajanje: 61' 39''

 

   

izvođač: razni izvođači

album: Who killed the crow

broj numera: 12

trajanje: 70' 49''

Ko voli tvrđi zvuk sa akcentom na gothic trebalo bi da posluša ovaj album, pogotovo što su u pitanju novi bendovi koji zavređuju vašu pažnju jer već dugo intenzivno sviraju po gradu. Snimci su kvalitetno producirani i bilo bi šteta da ovoliki trud ostane ne zapažen.
Džarovski

   

izvođač: So Sabi

album: Lepo nama, lepo vama

broj numera: 12

trajanje: 66' 32''

Retko karakterističan bend za naše podneblje, ne samo zbog toga što sviraju afro muziku, već zbog toga što mi se čini da je izvode sa našim senzibilitetom, tako da ga doživljavam kao naš. Kako je So sabi već pobrao vaše simpatije, ovo koncertno izdanje je poklon vama.
Džarovski

   

izvođač: Smak

album: Live in club Cinema

broj numera: 14

trajanje: 72' 06''

Točak je Točak. Ko voli nek izvoli!!!
Džarovski

   

izvođač: Generacija 5

album: Unplugged & Live

broj numera: 10

trajanje: 44' 54''

 

   

izvođač: TEK

album: Niš 1994 (Live)

broj numera: 19

trajanje: 61' 19''

Za one koji ne znaju, ovaj bend čine Točak i Kepa iz Smaka sa prijateljima, pa važi isti komentar kao i za Smak (live).
Džarovski