IZDANJA

 

izvođač: Intruder

album: Strange kind of beutiful

broj numera: 12

trajanje: 46' 17''

Ko ne zna šta radi grupa Intruder, reći ćemo mu samo da je u pitanju moderna elektronska muzika. Ukoliko ste imali prilike da vidite spot sa njihovog prethodnog albuma sa malom Ivom onda vam je ostalo u sećanju koliko je to simpatična grupa. Upravo na ovom kvalitetu sam i bazirao ovu recenziju. Nebojša i Ivan su toliko pozitivni i zanimljivi momci, a i navijaju za Zvezdu što samo potvrđuje moja zapažanja, da sebi mogu dozvoliti da preslušam ovaj album. Iako slušam i pratim rock muziku ne mogu se ne odati utisku o prijatnom i kvalitetnom nastupu sa jednog od njihovih koncerata na kom sam bio, jer bend nastupa u postavi bubanj, bas, gitara, klavijatura, dva vokala i semplovi. Mešavina semplova, slušljivih vokala i profi produkcije je upakovana u izvrsno dizajniran omot koji je moj kolega prokomentarisao prosto, svetski. Inače, omot je dizajniran kao moderni časopis koji u sebi sadrži i cd kao gift. Veoma upadljiva ideja, pa ako naiđete negde na cd zagledajte ga. Želim im da stvarno malo krenu van granica u svet i tamo se takođe dokažu. Ja ću ponekad uz žensko društvo pustiti ovaj cd, stvara gotivnu atmosferu.
Zvezda mi je sve...
Samaran

   

izvođač: No undo

album: Hide-and-seek

broj numera: 11

trajanje: 41' 21''

Meni se sviđa ovaj album. Ne znam kako bi ga nazvala pa sam površno rekla ambijentalan, ali je ustvari moderan pop. Veliki trud u vidu osmišljavanja ideje prezentacije, samog načina kao i opšteg utiska potvrđuju da se radi o ozbiljnom bendu. Suzana i peva i izgleda karakteristično što je za ovaj posao važno. Omot je urađen od kartona koji kada se razvije liči na čovečuljka, bar meni. S prednje strane su neke rupice koje ću probati da razumem. Možda je srce. U njega su upakovani buklet i kesica sa cd-om. Drugari su ga prokomentarisali kao zavidan trošak, što govori o tome da je bendu s pravom stalo do toga da uspeju, što će nadam se i da se desi koliko god to u ovoj zemlji trenutno bilo nemoguće. Izdvojila bi pesmu Sunic za koju sam nedavno videla i spot, baš mi se sviđa. Nabavite i preslušajte ovaj cd, dopašće vam se opuštajući utisak koji ostavlja. Neki su mi ga već tražili, što samo potvrđuje koliko je teško da informacija o vašem radu ili stvaralaštvu na pravi način dopre do slušaoca. Inače pošto se album zove žmurke, još uvek tragam.
Jjelena

   

izvođač: Yobo

album: Watchout!New breed is
             coming

broj numera: 10

trajanje: 36' 46''

Kada sam ranije poslušao ovo izdanje imao sam utisak da je u pitanju strana grupa, ali sam se prevario. Momci iz Obrenovca sviraju, jako prijatan za uši, HC, sa pevanjem na engleskom, jer je verovatno to bila njihova inspiracija a i vernije zvuči. Pomalo mi se čini da živi nastupi nisu ovako doterani i upeglani koliko je ovaj cd, ali su svakako verni svojoj početnoj ideji kako da zvuče. Na njima je svakako da opravdaju ukazano poverenje medija i javnosti, na sledećem albumu. Pomalo mi je sa bukleta ostalo nejasno ko su autori pesama jer me to zanima kad god pokušavam da suštinski shvatim nečije stvaralaštvo, ali ima vremena. Omot je veoma lepo osmišljen, verovatno u saradnji prijatelja koji se ozbiljno bave dizajnom, a i sam logo kao i naziv benda koji lako ulazi u uši je pažljivo odrađen. Značajno izdanje, značajan mlad bend.
Bart

   

izvođač: Osmi putnik 2

album: SPII

broj numera: 12

trajanje: 12' 44''

Interesantan naziv, zapanjujuće vremenski kratak album i sveopšti utisak su veoma upečatljivi. Još uvek ne znam šta da mislim o ovom izdanju. Na omotu piše da nema pevanja na srpskom a ja sam uspeo nešto na srpskom i da čujem. Dečački dizajniran omot verovatno pokušava da me zavara. S obzirom da u bendu sviraju poznati muzičari sigurno je da je bend prisutan i poznat u metal krugovima, a to je publika kojoj je ovaj album direktno namenjen. Ko ne sluša metal ne verujem da će podrobnije uspeti da prodre do bilo koje ideje koju ovaj bend nosi. Ostaje da poslušaam i neki živi nastup jer očekujem da je u pitanju neobuzdana energija, mada sam još uvek fasciniram trajanjem pesama 1,18; 0,45...
Ovaj album me je obavestio i o novoj izdavačkoj kući u sklopu Ammonite rcds.-a, NUcleus A.R. koja će izdavati metal bendove. Metal je u našoj zemlji na zavidnom nivou.
Džarovski