IZDANJA

 

izvođač: Super s karamelom

album: Super s karamelom

broj numera: 11

trajanje: 27' 34''

Interesantan bend. Još su mladi da bi dobili neki ozbiljniji epitet jer su aršini po kojima se meri kvalitet krupni za njih ali svaki trud pa i određeni uspeh treba pozdraviti. U pitanju su vrlo simpatične mlade devojke koje pevaju rock pesme dok ih prate tri momka u punk maniru. Hit koji ih je svakako izdvojio od demo benda je ''Mrzim takve žurke'' i to je ujedno i najzanimljivija pesma na albumu. Popularnost koju imaju zahvaljujući emitovanju na radiju 202 kao i zbog veoma ušminkanog spota je lepa stvar ali im pravi posao tek predstoji. Podrška koju su dobili od svoje izdavačke kuće je izuzetna i možda je tajna njihovog uzleta upravo u tome.
Rainman

   

izvođač: Vlada Maričić Trio

album: Romano Cubano

broj numera: 12

trajanje: 47' 25''

Ja nisam autentičan slušalac ovakve muzike pa mi je malo nedolično da se petljam u tumačenje dobro-loše ali moram da priznam da je ovo jedan od boljih albuma tz. world music-a koji sam imao prilike da preslušam. Tajna je svakako u fantastičnim muzičarima koji čine ovaj trio počevši od samog Vlade Maričića preko Bate Božanića do Petra Radmilovića. Uzgred tu su mnogi gosti na percusijama i kao vokali kao što su Luis, Ogi Radivojević, Raul Puliddo Sandoval i Lazaro Del Torro. Sam naziv albuma oslikava spoj romske i latin džez muzike. Na sve ovo fantastično idejno i estetsko rešenje albuma samo doprinosi kompletnijem užitku. Za sam kraj reči Vlade Maričića samo potvrđuju i moj stav a to je da je muzika jedini pravi univerzalni jezik.
Rainman

   

izvođač: Vroom

album: Evolucija

broj numera: 10

trajanje: 40' 16''

Vroom je rastao i porastao. Iako skeptično, prihvatao sam ovakav bend kao realnost zvuka na našoj muzičkoj sceni. Isplatilo se. Kako je za sve u životu potrebno vreme, tako je i odrastanju benda potrebno to isto vreme, da sagleda, nauči, omogući i ostvari. Vrooom je u potpunosti snimio album koji i vizuelno i muzički pa i produkcijski ispunjava svetske standarde. Obzirom da oni već imaju veliki broj fanova celokupan trud će ipak imati povratnu vezu u vidu zadovoljstva a moguće i novca. Igra na omotu sa oskudnim bojama koje su sasvim dovoljne i sa simbolikom hromozoma nas dovoljno uvodi u ono što nas očekuje dok kroz razbibrigu budemo slušali ovaj cd. Missreality je uvodna pesma, pesma za koju je urađen i prvi spot i samim tim je i očekivano najkomercijalnija, a mene je podsetila na atmosferu koju je uspevala da mi stvori nekada recimo Vaya con dios. Pesme su pisane i na srpskom i na engleskom i to nas na trenutak podseća da je u pitanju domaći bend.
Rainman

   

izvođač: Euforija

album: Euferija

broj numera: 11

trajanje: 42' 33''

I ja sam bio euforičan kada sam pregledavao omot za ovaj album. Fantastičan umetnički izraz u duhu 60-tih sa puno boja i tripa. Retko se dešava da neki nov bend ima ovako dobro idejno rešenje za prvi album. A što se tiče pesama jasno je na prvo slušanje da je u pitanju moderan punk-rock u duhu, recimo, Offspringa. Tekstovi su na srpskom jeziku mada ne naročito za pohvalu ali je sve skupa sasvim pristojno upakovano i zaslužuje ozbiljan pristup prilikom upoznavanja. Ukoliko vam dođe šaka obavezno mu se posvetite. A ako ga vidite u cd shopu prelistajte ga.
Džarovski

   

izvođač: Flip Out

album: Prati me kroz život

broj numera: 13

trajanje: 48' 16''

Ko sluša muziku ''Flip out-a'' zna šta od ovog benda može da se očekuje. A to što ste očekivali to ste i dobili. Momci su totalno flipnuli i krajnje iskreno, kako inače to rade i na svirkama, snimali i ponudili vam album kakav ste priželjkivali. Meni smeta pevanje na engleskom, jer mi tako zvuče kao da kopiraju nekog, ali sve skupa odgovara žanru iI publici kojoj je namenjena. Po nekadašnjim svirkama bio je bend koji je obećavao, ali nažalost teško vreme za rock'n'roll ostavio je traga i na njihovoj popularnosti. Možda ovaj album neće zaživeti u narodu kako bi trebalo ali angažovanje izdavačke kuće ''Automatic'' da ih diskografski promoviše obećava na oba koloseka.
Rainman