IZDANJA

 

Iako na stranicama našeg sajta promovišemo rock izdanja, ova stranica je posvećena hip-hop izdavačkoj kući Bassivity records. Obzirom da ne pratimo ovu vrstu muzike nećemo sebi ni dati toliku slobodu da ocenjujemo pojedinačna izdanja, nego ćemo da ih opišemo zbirno. Izvođači ove izdavačke kuće i nastupaju kao jedna velika porodica, što je već pohvalno. Izdavači su se potrudili da omoti i promotivni materijal izgledaju odlično, prezentacija na internetu kao i multimedijalna prezentacija na cd-u mix tape takođe. Posebno dobro i ozbiljno izgleda cd Marčela koji je toliko različit od mnogih da verovatno obećava i solidan tiraž. Posebne razlike u muzičkom delu se ne vide, jer su uglavnom u pitanju matrice, pa se glavna razlika ogleda u pojedinačnom imidžu i u tekstovima. Momci su rekli mnogo, i to na srpskom jeziku, o našim životima i o životnom okruženju, pa to verovatno opravdava upotrebu psovki i pesme o sexu za mlade. Sve u svemu, ovo je takođe, muzički pravac koji privlači pažnju mladih slušalaca ali je svakako urbaniji od folka i popa. Pomenuo bih i trud izdavača da se izbore sa piraterijom, pa se trudite da kupujete originalne cd-ove koje možete poručiti i preko interneta. Dakle, podržavamo veliki trud svih iz Bassivity-ja.
  Džarovski

   

izvođač: Struka

album: Ipak se obrće

broj numera: 21

trajanje: 70' 20''

Bassiviti je izdavačka kuća koja uspeva da pogodi interesovanja i zanimaciju klinaca. Na njima svet ostaje a nove snage hip-hopa, kojima se pridodao i Struka, opravdavaju poverenje. Struka je čini mi se nešto melodičniji i pomalo razumljiviji kada je u pitanju produkcija vokala. Pomalo je stereotipan tematikom i plejadom gostiju ali to u biti samo potvrđuje koliko je ispoštovan kodeks uspešnog hip-hop izdanja. Mislim da će život koji Struka opisuje, i koji ja ređe srećem, ipak imati dosta poštovalaca jer je ipak to istinita priča. Obzirom da je album posvetio svom pokojnom bratu. Možda taj deo njegove biografije nameće oblik njegovog stvarakaštva.
Moraću da pomenem u negativnom kontekstu mnogo psovki i čestu upotrebu reči drolja. Konačan utisak o sadržaju je da se sve vrti oko priče o jakim momcima sa ulice koji maštaju o skupim kolima i kešu koji im omogućava da dođu do mnogo riba sumnjivog karaktera i sve uz karakteristično braate. Više sam očekivao od Struke u ovom tematskom delu.
 Džarovski 

   

izvođač: Marčelo

album: De Facto

broj numera: 18

trajanje: 73' 21''

 

   

izvođač: Bassivity mix tape

album: Prvi put

broj numera: 22

trajanje: 68' 32''

 

   

izvođač: V.I.P.

album: Ekipa stigla

broj numera: 17

trajanje: 66' 22''

 

   

izvođač: Shorty

album: Umotvorine

broj numera: 13

trajanje: 48' 36''