IZDANJA

 

izvođač: Razni

album: REBEL DEMO - festival demo
             bendova Srbije

broj numera: 18

trajanje: 78' 36''

Dom omladine Beograda od oktobra 2001.godine organizuje Rebel Demo Festival demo bendova Srbije. U prostorima Barutane, Pogona i Kluba Doma omladine do sada je nastupilo preko 200 bendova raznih žanrova iz više gradova širom Srbije. Prvi put, 13. juna 2003.godine u Barutani je održano i finale Rebel Demo Festivala na kome je nastupilo 12 bendova iz selekcije dosadašnjih festivala. Pobednik je bio Smoke 'n' Soul koji su dobili snimanje spota u produkciji Trećeg kanala RTS-a i snimanje dve pesme u tonskom studiju.
Ova manifestacija je od izuzetnog značaja za mlade neafirmisane bendove jer im pruža priliku da se na vrhunskoj binskoj opremi i ozvučenju predstave ne samo velikom broju ljudi, već i rok kritičarima, novinarima i izdavačima. Od živo snimljenog materijala na finalnoj večeri, DOB je spripremio i izdao ovaj kompilacijski album sa pesmama svih bendova finalista - kao svoje prvo muzičko izdanje. Na jesen je planiran Rebel Tour, kao mini turneja po gradovima Srbije.
Neki Rok pozdravlja ovaj značajan napor ljudi iz DOB-a i nada se da će najmlađa srpska rok etiketa uspešno zaživeti, a budućim nosiocima naše r'n'r scene želi puno sreće.