IZDANJA

 

STRANA IZDANJA

izvođač: Nick Cave & the bad seeds

album: Nocturama

broj numera: 10

trajanje: 51' 25''

Nema udarca bez starca. Čovek i dalje pravi dobru muziku a to ovaj album "Nocturama", snimljen za samo nedelju dana i potvrđuje.
U toliko više raduje obećanje muzičara da će u naredne 3 godine snimiti još 3 albuma.
Moji favoriti sa ovog albuma su "Bring it on" (ko nije video spot za ovu pesmu propustio je mnogo!!!), "Wonderful life" pesma koja otvara ovaj poprilično melanholičan album i pomalo smarajuća "Baby i'm on fire" sa neverovatne 43 strofe snimljena "iz prve".
Jedina ozbiljnija zamerka tiče se muzičkih aranžmana u nekim pesmama, ali to je kritika mnogo više upućena "lošem semenju" (the bad seeds) koje u momentima zvuči pomalo istrošeno.
Rainman

   

izvođač: Guano apes

album: Walking on a thin line

broj numera: 14

trajanje: 51' 49''

"Walking on a thin line" je još jedan u nizu albuma ove grupe koji ne nudi ništa novo. Ne osećam nikakav napredak ne čujem ništa što bi me nateralo da preslušam još koji put. Apsolutno ne iskorišćen potencijal jednog od najboljih ženskih vokala koje sam čuo. Nema snage, nema energije...
Rainman

   

izvođač: Pearl Jam

album: Riot act

broj numera: 15

trajanje: 54' 25''

Edi, kad će taj Jeremy da izađe iz zatvora i ponovo pobesni?
Ostarilo se nema šta. Kućica, ženica, redovna klopa iI lova, i eto recepta za lagan i opušten album. Koliko sam ja tek očekivao? Posle duže pauze i ploče ''Binaural'' mislio sam ''sad će momci da razvale'', kad ono, ništa. Sve je mnogo kilavo, umorno. Kao veliki fan Pearl Jam-a ne mogu reći da mi nije drago što imam ovaj CD, ali ću ipak radije pustiti ''Vitalogy'' ili ''VS'', a da ne spominjem ''Ten''.
Naravno, tehnički je dobro. Glas je i dalje isti, jedinstven. Svirači umeju. Onaj momak ispred miksete je dobro izučio zanat. Čuje se nama daleko inostranstvo, ali džaba mu sve to kad ce se ovaj cd nakupiti prašine.
Ništa mi drugo ne preostaje, nego da čekam sledeći.
Samaran

   

izvođač: Nickelback

album: Silver side up

broj numera: 10

trajanje: 39' 16''

Uf, žestoko. Bravo. Odakle su ovi momci. Smrdi neki Sijetl. Moraću da odem na sajt. Priznajem, rado ću puštati ovaj disk.
Gitarski, melodično, pevljivo, žestoko, energično,tehnički odlično…Nemam ni jednu zamerku, pa neću više trošiti tastaturu. Preporučujem naj iskrenije.
Još jednom, bravo.
Samaran

   

izvođač: Alien Ant Farm

album: ANThology

broj numera: 13

trajanje: 55' 43''

Moderno, moderno i žestoko. Krljaju, krljaju. Volim to. Svirka je u trendu rock muzike sadašnjosti.
Bojim se dalje da hvalim, dohvatiću temu “zašto su naši bendovi toliko jadni?  I zašto nema publike na svirkama. U svakom slučaju, ovaj album preporučujem. Kada budete kupovali Nickelback, kupite i Alien.
Toliko.
Samaran