IZDANJA

 

 

izvođač: Bijelo dugme

album: 1974-2004

broj numera: 17

trajanje: 75' 58''

''Music star production'' je reizdao digitalno remasterizovane snimke određenih albuma ''Bijelog Digmeta'' što, s jedne strane, omogućava fanovima ovog antologijskog benda naših prostora da u svojoj kolekciji imaju kvalitetne snimke koje su svi slušali, a s druge strane iskorišten je izlazak ovih albuma da se podgreje atmosfera pred možda i najveći projekat domaće muzičke scene a to su koncerti ''Bijelog dugmeta'' sa sva tri pevača i to u Zagrebu, Sarajevu i Beogradu. O opusu dugmića je iluzorno polemisati te stoga najava ovog izdanja, koji se u vidu prezentacione kompilacije mogao kupiti i uz dnevne novine, koristimo isključivo da bi probudili sve stare rokere koji bi trebalo, na neki način, i da ožive ovu novu rock scenu.
Džarovski

 

izvođač: Propaganda 117

album: Tange frange

broj numera: 16

trajanje: 64' 57''

''Ako hoćeš pare oderi obraz, mili brate pa u muzičare'' je jedan od stihova sa odličnog pop albuma grupe ''Propaganda 117'' pod intrigantnim nazivom ''Trange frange''. Veseo, muzički interesantan i ritmičan a i, ponavljam, intrigantan. Kao što ste i sami primetili album ima 17 pesama i svi su na srpskom jeziku, vrlo interesantni za čitanje mada i tokom slušanja album uspeva da zabavi ovih svojih sat vremena. Nažalost, čini mi se da će, kao i sve novo, i njega dočekati na nož, iako je stil sličan nekom stilu Balaševića što bi trebalo da bude prednost, ali avaj. Autor pesam i pevač grupe je mnogo truda uložio da i vizuelno pokaže kako se pop album nekada pravio, kroz interesantan i lepo dizajniran omot, sa razlogom, sa živom svirkom, odnosom prema svakoj pesmi kao da je budući hit i konačno nečim što bi zaintrigiralo slušaoca.
Džarovski

 

izvođač: Sve ili ništa

album: Istina

broj numera: 10

trajanje: 24' 06''

Koliko su bili interesantni kada su se pojavili toliko verovatno neće kada porastu. Ovako će verovatno veći dep publike posmatrati našu najmlađu rok postavu. Ali ne treba zanemariti da sasvim pristojno sviraju i da dobro pevaju, pogotovo ženski deo sastava. A kada se tome doda da su ipak snimili autorski album na našem jeziku ne bi ih trebalo zanemariti ili samo smatrati atrakcijom. Možda ovaj album nije neko posebno delo ali je dobro da im utre put ka nekom pravom rock albumu sa njihovim pečatom. A za to će im faliti dobri tekstovi i kud i kamo komplikovanije muzičke teme ali će imati stil i iskustvo, što mnogima fali. Želimo im puno sreće u odrastanju.
Džarovski

   

izvođač: Laza Ristovski

album: Gondola

broj numera: 8

trajanje: 36' 52''