IZDANJA

 

 

izvođač: Block out

album: Ako imaš s kim i gde

broj numera: 12

trajanje: 73' 59''

''Block out'' je ''Block out''. Njihovi fanovi će moža biti malo razočarani očekujući da posle mnogo vremena iznesu nešto drugačije, ali će se morati zadovoljiti donekle uspostavljenim standardom zvuka koji stvara ovaj bend uz aktuelnu tematiku u tekstovima. Ja lično, ne znajuće kompletan opus ovog benda dosad, ne bih znao da su u pitanju nove pesme. Možda je ovaj stadijum logičan jer već imaju ststus kultnog benda i ovim albumom ga održavaju. Spotovima ovaj bend priča svoju priču, Mitin glas je ustoličeno uverljiv, Nikola je oštar i surov I sve kompletno su kompletni. Možda će promocija ovog albuma uslediti posle šupljikave letnje sezone pa ćemo s jeseni i kompletan projekat drugačije doživeti.
Džarovski

 

izvođač: Mistake Mistake

album: Hipelectroragga2hopreggaestep

broj numera: 20

trajanje: 77' 00''

Ovu muziku verovatno slušaju mnogi, i ovakvu muziku verovatno nije lako napraviti a ako jeste onda ''Mistake mistake'' predstavljaju nešto inventivnije predstavnike ovog pravca. Da se radi o obrazovanim i maštovitim momcima je potpuno jasno ali, ja lično, još uvek nisam pronašao suštinu. Ili je u tome suština. Ukoliko nisam adekvatan da na ovu temu iznosim mišljenje mislim da je bolje da uopšteno predstavim ovaj album. Prvi kontakt sa njim je vizuelan i interesantno je idejno rešenje po kom cd podseća na ploču. Zvuk je kvalitetan, disk je slušljiv ali o ostalim detaljima moraćete sami da se informišete.
Džarovski

 

izvođač: X-Centar

album: Restart

broj numera: 10

trajanje: 39' 13''

Za nekoga nov bend ali za mene izuzetno iskusan jer su njegovi članovi pojedinačno poznati već godinama, a neki i više od decenije. Ali, obzirom da je u pitanju njihov prvi album u ovom sastavu treba ih predstaviti. Ono što pri prvom slušanju ovaj album prenosi je ogromna količina energije koja je očigledno plod dugogodišnjeg rada i uloženih elemenata koji jedan ovakav proizvod čini velikim. Značajan pomak na našoj muzičkoj sceni, nadamo se i približavanje Evropi, i jedna nova stranica za dobrobit našeg rock'n'rolla. Fantastična kombinacija elektronike i tvrdog zvuka. Ono što sve nas, koji u okviru Nekog roka koji preslušavamo albume, uvek obraduje je pevanje autorskih pesama na srpskom jeziku. S toga mislim da je priča o našoj svesrdnoj podršci ovom bendu je izlišna. Prvi hit singl ''Čagalj'' ( za one koji ne znaju: vrsta divljeg psa) vam je sigurno privukao pažnju, ali podsećamo da su momci tek počeli. Pred njima je cela ova godina. Želimo im puno sreće i da se izrazimo kladioničarski, tipujemo iz x u centar.
Džarovski