IZDANJA

 

RAZNI IZVOĐAČI

izvođač: Jawy Sabatay

album: Void experience

broj numera: 10

trajanje: 66' 41''

izdavač: samostalno izdanje

Kultni pančevački rock bend ''Jewy Sabatay'' počastio je sve svoje fanove samostalnim izdanjem svog koncertnog snimka načinjenog na koncertu koji su izveli na Akademiji, 2004. godine. Iako su predstavnici psihodeličnog zvuka, i ponekad ih nije baš lako slušati, njihova inventivnost, scenski nastup kao i jasna ideja provučena kroz tekstove i kroz spotove navodi na reakciju i razmišljanje. Tekstovi su jasni, napisani su na srpskom jeziku, karizmatičnost pevača nikoga ne ostavlja ravnodušnim a meni je drago da o njima mogu nešto da napišem. Mišljenja sam da im muziku nije lako slušati, iako je ona u osnovi grunge a ne psihodelija, ali svi koji vole šokantne nastupe treba da znaju da su njihovi ubedljivo najšokantniji. Ja sam još pod utiskom od pre nekoliko godina. S toga ako imate priliku da negde poslušate ove momke iskoristite priliku odmah, ako se nekad neko smiluje pa emituje neki njihov spot pažljivo ga odgledajte a ako neko nabavi ovaj disk pozajmite ga i preslušajte, ako ga već niste kupili. Ukoliko uspeju da istraju sa svim problemima koji prate mlad bend možda će se lakše dolaziti do informacija o njima i njihovom radu.
Samaran

   

izvođač: Rare

album: Breathing

broj numera: 15

trajanje: 72' 01''

izdavač: MCM/J.O.S. VIRUS

Koliko imaju godina svirači? Zvuči da baš nemaju puno.
Ovaj album mi toliko zvuči pretenciozno i nekako negativno, u smislu, ''mi smo carevi i vi ne zaslužujete da nas slušate, srpski seljaci''.
Nemojte me pogrešno shvatiti, potencijal i određeni kvalitet postoji, ali to mi je prva impresija. Naravno, naj veća mi je zamerka što se peva na stranom jeziku. Šta se time htelo, ne znam? Vole bih da mi autori objasne. Ako ću već da slušam ovakvu muziku na engleskom jeziku, opredeliću se za neke druge bendove, sa tog govornog područja. U svakom slučaju, dobro je da postoje i ovakvi bendovi. Bitno je da se svira.
Samaran

   

izvođač: Roze poze

album: Zakopano blago

broj numera: 11

trajanje: 42' 18''

izdavač: Electric Records

Kao i svakom izdanju, pažljivo pregledam omot. Opa, opet jedna navijačka pesma. Kojim li je navijačima namenjena. Nisam siguran da sam viđao članove benda na utakmicama. Možda ne navijamo za isti tim. Ha, evo i slika. Klinac u crno-belom, klinac u crveno-belom. Kakav šliht. Da se ne desi da se neko slučajno naljuti? Navijaci OFK-e i Rada, gde su vaše boje? Vidi koliko slika. Evo jedne koja mi govori da podržavam isti tim kao iI lider benda. No, pustićemo CD.
''Roze poze'' ostaje isto. Bez napretka, ni idejnog no zvučnog. Možda su oni zadovoljni. Ako jesu, to je onda uspeh albuma. Meni se uopšte ne dopada.
Samaran

   

izvođač: NAjbolja Grupa U Zemlji

album: Javni poziv

broj numera: 10

trajanje: 34' 40''

izdavač: EUROMEDIA

Šta je bre ovo? Ko su ovi? Otkud ovo kod mene?
Multimedijalni CD sa tri spota grupe Javni Poziv iz Banja Luke. Kakva je ovo zajebancija? Omot izgleda ko najgora igrica. Aj da vidim i čujem.
Očekujem… ma ni sam ne znam šta, ali muzika je ipak.
Nikom ne preporučujem da kupi mada ne verujem i da ovaj CD ima tu namenu. Momci se zajebavaju, pa, što da ne .Odsvirali su, moram priznati. Oseti se škola nadrealista.
Bolje je nego što sam očekivao na početku.
Samaran

   

izvođač: Revolt

album: U kući bola

broj numera: 10

trajanje: 54' 20''

izdavač: samostalno izdanje

Banjalučka grupa koja gaji snažan zvuk ispričala je priču o svojim životima kako je najbolje umela i još uvek je priča, jer nemaju izdavača. ta činjenica im nije smetala da svirajju po Evropi, u organizaciji banjalučkog pokreta Geto.  
Džarovski