Izložba fotografija „Stars” Brajana Rašića u Kragujevcu

 

Foto: Jane Rose

 

Izložba fotografija čuvenog fotografa Brajana Rašića, pod nazivom „Stars”, biće otvorena 22. juna u galeriji „Đura Jakšić” u Kragujevcu, kao uvod u 12. izdanje Arsenal festa. Na Rašićeevoj postavci biće izložene njegove 32 slavne uramljene fotografije, koje će biti i na prodaju. Na fotografijama su neke od velikih svetskih zvezda koje je Rašić slikao tokom višedecenijske karijere: Rolling Stones, Dejvid Bouvi, Dejvid Gilmor, Prins, Sting, Frenk Sinatra, Foo Fighters.

“Neke od njih izlažem po prvi put u Srbiji”, ističe Rašić. Po njegovim rečima na izložbi su i dve fotografije kao omaž gradu Kragujevcu, koje su, za sada, tajna. “Veliko mi je zadovoljstvo da sarađujem sa Arsenal festom i Kragujevcem, vidimo se na otvaranju 22. juna”, poručio je autor.

Branislav Brajan Rašić rođen je 1954. godine u Beogradu. Posle nekoliko godina života u Cirihu, svetsku karijeru je počeo da gradi 1979. u Londonu. Fotografisao je više od 8.000 koncerata, a pred njegovim objektivom našle su se brojne planetarne zvezde.

Dugogodišnju saradnju sa Dejvidom Bouvijem, kome je bio zvanični fotograf, počeo je od albuma „Let’s Dance” (1983), a 2006. postao je oficijalni fotograf Rolling Stonesa.

Angažovali su ga, pored domaćih, i najugledniji planetarni muzički časopisi, a njegova dela ekskluzivno predstavlja vodeća svetska agencija Getty Images.

Izložbe Rašićevih fotografija održane su u brojnim svetskim muzejima i galerijama, a u Srbiji, uz nekoliko beogradskih postavki, veliku pažnju privukla je i prošlogodišnja, u Zrenjaninu.

15.06.20212.

Share This