Keni nije mrtav ima prvi zvanični singl “Venecijaneri”

 

 Foto: Tanja Drobnjak

 

Kruševački bend Keni nije mrtav važi za jedan od najmlađih aktivnih pank rok sastava u Srbiji. Jedan je od retkih bendova koji je, umesto singlovima, rešio da intenzivnom koncertnom sezonom otpočne svoju karijeru sa više od pedeset nastupa tokom 2019. godine i upečatljivim startom 2020.

Tokom ove godine bend je održao nekoliko sjajno posećenih nastupa u Srbiji i regionu, a upravo je objavio i prvi zvanični singl “Venecijaneri“.

Grupa Keni nije mrtav je u fazi kreiranja i usnimavanja debi albuma, a shodno novonastaloj situaciji i kako je njihova koncertna turneja odložena, Keniji su odlučili da izlazak prvog zvaničnog singla pomere za oktobar 2020. godine.

„Sticajem okolnosti sačekali smo nešto duže na izlazak prve zvanične pesme. Sa singlom „Venecijaneri“, uz još par pesama, otpočinjemo pripreme za snimanje debi albuma,“ izjavili su članovi benda.

Keni trenutno sarađuje sa odličnim producentskim duom – Dejom Vučkovićem i Goranom Antovićem. Pesma “Venecijaneri” je jedan od nekoliko nadolazećih singlova sa prvog albuma benda čiji se izlazak očekuje tokom 2021. godine

U pitanju je tročlani sastav koji nekoj standardnoj definiciji punk rock muzike dodaje elemente i uplive drugih žanrova, od electro popa, sve do djenta. Članvovi su Mateja (vokal, gitara), Matija (bas, vokal) i Sava (bubnjevi, pedovi i matre).

18.10.2020.

Share This