Larska i Potop, 8. februar, Omladinski centar Zaječar

 

 

Kragujevački trio koji kombinuje različite uticaje (stoner/ grunge/ psych/ desert rock) u neobičnoj postavci – bubnjevi i dve bas gitare. Njihov masivni zid zvuka uz pregršt upotrebe efekata u osnovi podseća na dobro poznate sastave iz 70ih i 90ih (Floyd/ Kyuss/ Melvins/ Sabbath/ AIC/ Nirvana), no Larska uspeva da dokazanim formulama doda lični pečat, a uz svež i drugačiji pristup u startu ostvari i zapažena učešća na festivalima za demo a kasnije i afirmisane bendove (2016. pobednici BARF-a, 2016. i 2017 finalisti Bunt rok festivala RTS-III mesto i nagrada za najboljeg instrumentalistu festivala, Demofest, Arsenal fest, ŠLF, D.U.K..).

Larska svojim debi albumom „Can’t Steal it“ 2019. pokazuje da ima zreo i izgrađen stil, a pohvale stižu sa svih strana, čemu svedoče brojne strane i domaće recenzije u kojima možete pročitati da je po svim parametrima “Can’t Steal it“ vrlo kvalitetan album koji slovi za jednog od domaćih kandidata za album godine, po Balkanrok redakciji “Can’t Steal It” se našao na listi “Top 25 regionalnih albuma 2019.”, Helly Cherry Webzine je takođe album svrstao u svoju godišnju listu “50 regionalnih izdanja po kojima ćemo pamtiti 2019.”, i ne treba zaboraviti, da je ovaj prvenac okačen i na jednoj od najvećih Youtube platformi koja promoviše stoner/doom muziku “Stoned Meadow of Doom”, a nakon objavljivanja album je doživeo i radijsku premijeru, emitovan na radio talasima u regionu ali i u Poljskoj, Mađarskoj, Nemačkoj, Ukrajni, Holandiji (na top listi, rame uz rame sa “velikanima” – “Elder” / “Valley of the Sun”..).. i više od nedelju dana bio na samom vrhu top liste radija-Houston, Texas US.

Nakon nedavnog nastupa u Beogradu se bendom “Stoned Jesus” i nastupa na “Hali Gali” showcase-u, bend je spremio nešto dužu setlistu koja bi zaokružila nedavno objavljeni album, koji će biti dostupan iste večeri i u fizičkom izdanju – CD izdanje i izdanje na kaseti, a na listi će se naći sigurno i nekoliko novih pesama sa nadolazećeg drugog albuma koji je već na pomolu.

 

Potop je garažni trio sa dunavskih i savskih obala alternativnog rock-a. Okupljen u Beogradu, stvara i svira od 2015. godine. Muzika, za koju se šapatom priča da zvuči kao oluja na pučini, Snimaju tokom 2018./2019. – album je na pučini i do njega će stići, ili on do njih, pitanje je trenutka. U potopu nijedan čovek nije otok.

 

Share This