Milanovčanka Ivana Ilić osvojila srebro na Evropskom juniorskom prvenstvu

 

Foto: SAS

 

Srpska atletičarka Ivana Ilić osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore koje se održava u estonskom gradu Talinu.

Ona je u finalu istrčala vreme od 11,42 sekunde. Ivana je vodila skoro celu trku, ali ju je 20 metara pred kraj prestigla atletičarka iz Irske, Rasidat Adeleke koja je zauzela prvo mesto rezultatom 11,34, a treća je bila Džoj Eze iz Velike Britanije sa 11.44.

“Još uvek sam pod velikim utiskom, ne znam ni šta bi rekla osim da sam jako srećna. Zahvalna sam svima na podršci, pogotovo mom trenerku Draganu Dukancu. Drago mi je što sam bila u prvoj stazi i što sam gledala samo sebe i trčala svoju trku. Ispalo je i bolje nego što smo očekivali. Nadam se da su svi ponosni”, rekla je Ivana Ilić.

Pulenka trenera Dragana Dukanca, ove godine imala je fantastičnu sezonu, ona je nekoliko puta obarala državni juniorski rekord na 100 metara, a za kraj sezone uspela je da osvoji srebrnu medalju za našu zemlju, i time postane prva sprinterka u istoriji Srbije koja je osvojila medalju na Evropskom prvenstvu.

19.07.2021.

Izvor: dnevnik.rs

Share This