Mobil demo fest je porastao i postao Mobil music fest

 

 

 

Zbog sveopšte konfuzije i posebne vrste učmalosti koju je izazvala situacija sa kovid pandemijom, redakcija portala Headliner, odlučila je da svoj Mobil demo fest proširi u Mobil music fest.

Propozicije i uslovi konkursa za festival su ostali, skoro, nepromenjeni sa dodatkom da pravo učestvovanja sada imaju i bendovi koji imaju najviše jedan objavljen studijski album.

Ovom promenom u propozicijama se pruža šansa većoj grupi bendova da bude zapažena i dođe do glavne nagrate, a to je objavljivanje albuma za idavačku kuću PGP RTS.

Konkurs je otvoren do 30.10.2020. Više detalja o propozicijama i načinu prijavljivanja za Mobil music fest možete videti na ovom linku: Headliner Mobil music fest.

Nije što je MMF bolja skraćenica, s jasnom aluzijom, tek Mobil Demo Fest od sada je Mobil Music Fest!

Zašto?

Posle nekoliko meseci pakla izazvanog onim što nećemo ni da pominjemo koliko nam je preko glave, karantina, otkazanih proba i svirki, muzike zarobljene u četiri zida, opšte depresije koja nam se prikrala iza ugla ma koliko se pravili snažni i nedodirljivi… redakcija portala Headliner je na kolegijumu, uz prisustvo predstavnika pokrovitelja PGP RTS i prijatelja festivala, donela odluku da Mobil Demo Fest preraste u – Mobil Music Fest.

Koncepcija ostaje ista, a promene su uglavnom učinjene kako bi veći broj muzičara dobio priliku da učestvuje i snimi album pod etiketom naše najveće diskografske kuće. Takođe, vodili smo računa i o tome da je tokom leta bilo gotovo nemoguće ispuniti neke od uslova konkursa, pa smo zato rešili da unesemo sledeće izmene:

Kokurs za učešće na Mobil Music Festu produžava se do 30. oktobra 2020.

Na konkursu, pored demo bendova, mogu da učestvuju i bendovi i izvođači koji imaju objavljen najviše jedan studijski album, ne računajući EP.

Finale festivala Mobil Music Fest biće održano u novembru 2020.

Sve ostalo ostaje isto.

I dalje važi – sve što treba da uradite da biste se prijavili je… da snimite spot mobilnim telefonom u jednom kadru.

S obzirom na to da su mere protiv pandemije i dalje na snazi, a mnogi od vas več su se veoma izveštili u pravljenju tzv. “karantinskih spotova”, u dogovoru sa žirijem rešili smo da i takve spotove uzimamo u obzir. Dakle, svaki član benda može da se snimi posebno (mobilnim telefonom, u jednom kadru), a da se potom ti snimci umontiraju u jedan video klip. Evo i primera:

Naravno, kreativnih rešenja ima još “milion”, a samo je na bendovima ili muzičarima da odluče na koji način će se predstaviti publici i žiriju.

Takmičenje sprovodimo uz podršku izdavačke kuće PGP RTS, Udruženja muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije, Sokoja i organizacije Prava interpretatora.

KONKURS

Bendovi i muzičari imaju jednostavan, ali krativan zadatak – da nam pošalju snimak jedne AUTORSKE pesme, zabeležen mobilnim telefonom – U JEDNOM KADRU. (uz novu mogućnost montiranja pojedinačnih snimaka članova bendova, kao što je gore opisano)

Snimke ćemo objavljivati na portalu Headliner.rs (preko naših video kanala) i čitaoci će moći da glasaju za one bendove i spotove koji im se najviše dopadaju, putem countera na video kanalima i lajkova na FB stranici.

11.09.2020.

Share This