Odbojkašice Srbije osvojile bronzanu medalju

 

Foto: OSS

 

Sjajan meč naše selekcije. Devojke su uspele da utišaju preko 11.000 mahom turskih navijača. Odlično su odigrale, poremetile Turkinje. Nakon neizvesnog prvog seta, naše su u drugom dominirale i lako ga rešile u svoju korist. U trećem, posle velike borbe, nisu dozvolile protivnicama da produže meč. Na kraju zaslužena pobeda i bronzana medalja za odbojkašice Srbije.

Neizvesna borba od početka meča. Ekipe su se smenjivale u vođstvu, da bi Turkinje na tehničkom tajm-autu imale poen prednosti 12:11. Brzo su naše devojke uspele da preokrenu i steknu dva razlike.

Ušlo se u neizvestan finiš seta, Srbija stiže do dve set lopte 24:22. Protivnice uspevaju da izjednače. Ipak, naše su imale više koncentracije u završnici i dobijaju prvi set sa 27:25.

Još bolja igra naše selekcije u drugom setu. Konstantno su vodile nakon 6:2. Protivnice uspevaju da smanje na 8:7, usledila je serija naše selekcije od 4:0 i na tehničkom tajm-autu imali smo pet poena razlike.

Potom naše povećavaju razliku koju su zadržale do finiša – 20:13. Potom naše rutinski privode set kraju – 25:17.

Nakon igre poen za poen na početku trećeg seta, naše odbojkašice uspevaju da steknu veliku prednost i na tehničkom tajm-autu imale su četiri poena prednosti.

Turkinje se nisu predavale i brzo su uhvatile priključak. Igralo se poen za poen pa se u finiš seta ušlo sa minimalnom prednošću naše selekcije – 20:19. Protivnice uspevaju da preokrenu rezultat i povedu sa 22:21.

Turkinje su prve stigle do meč lopte. Naše devojke brzo preokreću rezultat, osvajaju prvu meč loptu koju koriste i tako stavljaju tačku na ovaj set i meč – 26:24.

17.07.2022.

Izvor: rts.rs

Share This