Patent – Zato sam ljut

Menart

 

 

Piše: Milan B. Popović

 

Beogradski dinamitni, brutalno neoprostivi, dinamični trio PATENT je sveža krv na srpskoj pa i regionlnoj sceni. Teško je njih muzički klasifikovati u jedan žanr. Ali, ako baš mora, ovo bi se moglo podvesti pod odlično sinhronizovanu fuziju više muzičkih pravaca poput panka, garažnog rocka, hard rocka i donekle metala. Ovo je jednom rečju- dobitna kombinacija, loto muzička premija i KVALITET PLUS!!!

Skoro tri minute koliko traje ovaj CD singl ZATO SAM LJUT je baražna paljba od koje nijedan pancir prsluk nema zaštitu. Zbog ovakvih sastava vredi ostati u rokenrol novinarstvu ikada para nema, pratiti ga, doživljavati ga, osećati ga, prepoznajući se u njemu, podržavati ga privatno, podržavati ga javno, evo upravo kako ja činim sad!

Ovo su obični, ali sa pravom i argumentima besni ljudi koji samo instiktivno reaguju na svakodnevnicu, realnost i poremečene vrednosne sisteme i korelecije sa ljudima i u različitim sverama, pojavama i porama društva.

PAVLE MITROVIĆ je lepo izjavio :”Bend PATENT sam osnovao početkom 2020. U realizaciji početka mi se pridružio Radiša Braunović (bubnjar), a kasnije i Žarko Ostojić (gitara i back vokali). Ja sam basista i vokal. Tekstopisac i autor muzike, ali sa slobodom drugara iz benda da daju svoje pečate u pesmama. Pesme su generalno prožete antropološkim, etičkim i psihološkim temama, slobodoumljem, slobodom i istinom svakom pojedincu svojstvenom! Htenju ka dobrom i boljem!”

Posle uvodnog doboša i činela, bas gitara udara direktno u stomak Osim pakleno muzičke fuzije i pratnje, mislim da su glavni kvalitet benda PATENT, upravo lirički tematski odabiri.

Muzika, muzika sve, sve, sve brzina i dinamika, ali vokal i tekstovi PAVLA MITROVIĆA koji ujedaju, grizu, otkidaju, udaraju i slamaju u isto vreme u paramparčad sve uspostavljene konvencije jednim rezantnim nokaut udarcem osnovni su kvalitet ovog singla ZATO SAM LJUT, benda PATENT.

PATENT reži, PATENT besni, PATENT je užasno hrabar i moćan bend!

Što se mene tiče, ja više od bunta, znoja, energije i rokenrola nikada nisam niti ću tražiti.

PATENT za atomsku bombu mi je sasvim dovoljan!

Ovaj naš, domaći, a svetski PATENT- SRPSKI!

VRHUNSKI! BRAVO!

Share This