Polar 4. februara prvi put u Srbiji

 

 

Ko još uvek nije čuo za Polar, od organizatora ima jedan besplatan prijateljski savet da ne čeka februar da sazna zbog čega je ovaj bend svirao turneje sa Hundredth, Counterparts, After The Burial, The Amity Afliction, te nastupa na Full Force festivalu, povratničkom koncertu The Ghost Inside. Ako su vam ovo, kojim slučajem, i dalje španska sela, evo spota sa njihovog poslednjeg albuma “Nova”, za direktan let iz Španije za UK.

Sad kad ste čuli da je Polar dobar bend i sve više razmišljate o tome da upišete 04. februar u svoj kalendar, još par servisnih informacija o bendu. Nakon dekade postojanja, u Beograd dolaze u okviru svoje evropske turneje, noseći sa sobom respektabilnu diskografiju od četiri albuma i dva EP izdanja. Iako su svoje korene povukli iz hardkorpanka, svoj zvuk su danas doveli do jednog jako kvalitetnog blenda metala, melodičnog hardkora i pop-panka. Beogradskoj publici nameravaju, kako i sami pišu u svom portfoliu, da dostave ovaj blend u najjačoj postavi koju je Polar imao.

Upravo sa ovim poslednje napisanim, kao šlagvort, sledi i informacija o predgrupama za beogradski koncert benda Polar.

Nemesis – u metal uglu, kao jedan od naj(atr)aktivnijih bendova domaće hard’n’heavy scene. Od klasičnih metal rifova, ove devojke prave vrhunski deathcore i metalcore, koji nas vozi od Parkway Drive do Thy Art is Murder, i nazad. Selena, glavna radilica u bendu i bubnjarka ove ekipe, osim što se brine da Nemesis ne posustane pred svim izazovima, uz pravu dozu ritma i energije, učestvuje i u nekoliko značajnih projekata i inicijativa domaće muzičke scene. To je dodatna vrednost, već dokazano vrednog benda Nemesis.


Frozen Moonlight – domaćoj publici, sad već, dobro poznat “takmac”, u melodičnom metalkor uglu te večeri. Bend koji lagano izrasta u rezidenta tog podžanra na domaćoj sceni. Njihov performans se definitivno ne propušta. Novosađani su vredni i rade sve kao da im je data milionska šansa, a u osnovi samo mnogo vole ovo što rade i ginu za to. U skorijoj prošlosti, bend je istupio iz svoje zone komfora i počeo da se bavi i organizacijom koncerata. Upravo su izbacili nov EP i proslavili šest godina postojanja, i ne staju. Vredi im dati aplauz. Lično i bendovski ovi momci su jedva čekali ovakvu priliku da pokažu šta umeju, a umeju puno.

Between Two Sides – nosioci pop-pank zvuka te koncertne večeri. Ovaj bend je nabijen energijom i uživo zvuči spremno za mnogo ozbiljnije poduhvate od dejstvovanja na lokalnoj sceni. Ipak, verni onome odakle dolaze, ovi momci donose onaj pravi vajb Kalifornije, dok vas podsećaju zašto je pop-pank jedno vreme bio najpoštovaniji alternativni muzički stil života na planeti. Istinski su “borci” ideje “Defend pop-punk”. Kvalitetom i doslednošću, BTS svakim koncertom postaje još značajna karta u “špilu” domaće scene i sigurno će biti posebno osveženje te večeri.

Ukratko, ovaj koncert otvara jedno novo poglavlje i godinu koja itekako miriše na dobro. Svi bendovi, zaključno sa Polar, predstavljaju budućnost hardkor/metal/pank scene. Na vama je da odlučite – da li ćete biti deo te budućnosti?

POLAR (UK), FROZEN MOONLIGHT, NEMESIS, BETWEEN TWO SIDES
04.02.2020. godine, 20H
ELEKTROPIONIR, BEOGRAD
Cena karte: 800RSD (u pretprodaji), 1100RSD (na dan koncerta)
Prodajna mesta:
Felix CD shop, TC Sremska, I sprat – u Beogradu
Mungos CDshop – u Novom Sadu
DM to facebook.com/mtapromotion – online poručivanje

Share This