Balkan revival spotom za pesmu “Dobra vila” najavljuje novi album

 

 

Balkan Revival je Punk Rock bend iz Vlasotinca nastao početkom 2016.godine, kao nastavak započetog sa polovine devedesetih, kada su bili ugušeni u radu od tadašnjeg rezima zbog svojih socialno-političkihpesama.

Prvi album “Borba petlova” izdaju u Hrvatskoj za poznatog zagrebačkog, nezavisnog izdavača Zdenka Franjića i njegovu izdavačku kuću “Listen Loudest” (Slušaj najglasnije), septembra 2016.

Album potpisuje gitarista Milan Calić, kao kompozitor i tekstopisac. Tokom 2016. bend je bio izuzetno aktivan sa preko 40 nastupa širom zemlje. Važi za jedan od najaktivnijih mladih bendova u Srbiji.

Pomenućemo samo neke nastupe: Srbija rok festival, Green Fest, Underground Fest, Rock On Festival, Over Load fest i nastupe sa poznatim beogradskim bendom Dža ili Bu u Leskovcu, Zaječaru I Beogradu, kao i sa kultnim niškim bendom Novembar u NovomSadu, Požarevcu, Aleksincu, Vranju, Vlasotincu…, sa poznatom novosadskom grupom Ateist Rap na Underground fest-u.

Balkan Revival je imao zajedničke nastupe sa poznatim francuskim bendom Mystic Motorcycles, grckim bendom Voodoo Healers i sa bugarskim bendom Daile Noise Club.

Početkom 2017. bend snima singl “Heroina” čiji tekst potpisuje beogradski pisac Ivan Bajke Bajovic.

Članovi benda su: Marjan Prokopović-bubanj; Miloš Petković-vokal; Dragan Stojković-bas; Milan Calić-gitara.

Share This