Novi singl i video spot Bana i Željko Markuš

 

Nadrealna stvarnost u kojoj trenutno živimo, od nas zahteva da razvijamo neke vrlo zahtevne socijalne veštine, da govorimo očima i gledamo telom. Svako na ovom svetu podnosi prinudnu izolaciju na svoj način, ali umetnici na nju reaguju najkreativnije. Branislava Joković Bana je odlučila da se izoluje na jednom bajkovitom i idiličnom mestu, koje samo po sebi budi inspiraciju.

Još ranije, na predlog kuće Menart, zajedničkog izdavača Bane i grupe Pacifik, došlo je do njihovih udruženih nastupa, nakon čega je spontano došlo do ideje o zajedničkoj saradnji. Izbor je pao na pesmu grupe Pacifik, “Led”, koja pogotovo u ovom trenutku ima posebnu težinu.

Pred vama je sada nova, ambijentalna i raskošnija verzija pesme “Led”, istovremeno i melanholična i odlučna, u kojoj  Banin kristalni vokal kompoziciji pruža  razoružavajuću ženstvenosti i dodatnu zrelost.

Pesma “Led” podignuta je na sve digitalne platforme, a možete čuti na linku: https://backl.ink/142016106

O pesmi “Led” i kolaboraciji sa Željkom Markušem, Bana kaže:

“Budući da smo u istim vodama, došlo je sasvim spontano da ideje da iskreiramo nešto zajedno. U tom trenutku, on je imao pesme čiji je autor i izvodjač, ali mu je istovremeno bilo interesantno da neke od tih pesama neko drugi otpeva. Obzirom da sam čula njegove najnovije kompozicije i da sam veliki ljubitelj Kristala, došli smo na ideju o zajedničkom radu na pesmi iz njegovog opusa koja se zove Led. “

Autor muzike i teksta, Željko Markuš je o saradnji izjavio: “Do saradnje nije došlo nimalo slučajno. Dugo sam čekao da upoznam osobu koja može na pravi način da oseti pesmu. Pesmu smo objavili kao Pacifik 2017. godine u klasičnom gitarskom aranžmanu, nešto što ja jedino i umem da radim. Zasluge za verziju koju slušate pripadaju Darku Obradoviću, koji je okrenuo aranžman u pravcu u kojem ja nisam ni sanjao da je moguće usmeriti pesmu.  Banin glas mi se odmah svideo ali tek kada smo malo popričali o muzici, usudio sam se da joj predložim da otpeva pesmu Led. Sve ostalo, iskrenost, neposrednost, nepretencioznost i lakoća pevanja je ona…”

Spot za kompoziciju “Led” snimljen je u bajkovitim predelima reke Drine, u čijim lepotama, zahvaljujući Bani možemo uživati i mi.

O spotu, Bana kaže: “Sa uživanjem smo, malo po malo, otkrivali potencijal ove pesme, kako u izvodjenju tako i u snimanju spota po magičnim predelima reke Drine. Dali smo najbolje od sebe i time želimo da podstaknemo ljude na razmišljanje i da im damo nadu za neka bolja buduća vremena.”

Share This