Crveni vetar objavio spot za numeru “Maskara”

 

Evo svim ljubiteljima post-punka nove audio-vizuelne radosti – Crveni Vetar ponovo jako duva i u uši i oči nam baca umesto prašine „Maskaru“.

Da podsetimo – nakon dva sjajna video-singla („Koliko košta“ i „Rođendan“) te albuma prvenca „Ljubav i depra“, te brojnih koncertnih promocija stigao nam je i novi vizuelni rad, ekranizacija trećeg singla Crvenog Vetra pod nazivom „Maskara“.

– Simbolična slika agonije urbane mlade žene u modernom srpskom okruženju, koje je nalik klozetu, izjavio je na račun novog spota gitarista benda Marko Vidojković.

U ovom kratkom filmskom ostvarenju glumi Dejana Petrović, za kamera, kolor i montažu bio je zadužen Mika Knežević, dok se režije latio sam gospodin M. Lokacija: Dorćol Platz.

Crveni Vetar će 29. februara svirati u Šapcu kao predgrupa Goblinima.

Debi izdanje beogradske pank rok super grupe Crveni vetar, „Ljubav i depra“, u izdanju Take It or Leave It Records iz Beograda, objavljeno je aprila 2019. godine i predstavlja savršenu gitarsku oluju.

Noseći zid Crvenog vetra je pevačica i ritam gitaristkinja, Đu, čiji vokal pleni i hipnotiše, smešten u jedan moderni razbijački kontekst. Ostatak benda čine iskusni muzičari, nekadašnji članovi bendova Hitman, Stonewall i On the Run, među kojima je, na drugoj gitari, naš poznati pisac Marko Vidojković.

Album se može kupiti u robnoj kući „Vulkan“ u Sremskoj i Dallas Records Shop u Knez Mihailovoj 48 (knjižara Laguna), a može se naručiti i pouzećem preko fejsbuk stranice Take It or Leave It Records (https://www.facebook.com/TIOLIrecords/). Uz to dostupan je i na svim relevantnim digitalnim platformama:

Google play: http://tinyurl.com/y5cpbhjo
Amazon: http://tinyurl.com/y2nj57dc
Deezer: https://www.deezer.com/en/album/91037972
iTUnes: http://tinyurl.com/y5csjm5m
Spotify: http://tinyurl.com/yyhcfuy5