Grupa Nemi pesnik, singlom “Koliko si luda”, najavila album “Slobodna volja”

 

Nakon nešto više od dve godine postojanja i dva izdata singla (“Radna subota” i “Samo prijatelji”) koja su im prokrčila put do top liste Radija Beograd 202, grupa Nemi pesnik iz Novog Sada samostalno će 7. juna objaviti pet novih pesama koje čine prvi deo albuma “Slobodna volja”.

“Slobodna volja” je debitantski album Nemog pesnika i planirano je da izađe iz dva dela, simbolično nazvanih A i B strana, kao omaž audio kasetama, ali i samom muzičkom stilu koji bend gaji i vremenu iz koga crpi inspiraciju. “Novi zvuk, stari miris”, tako Nemog pesnika najavljuju na “Dvestadvojci”.

Stranu A albuma predvodi singl “Koliko si luda”, čiji je spot premijerno objavljen na YouTube stranici benda 28. juna. Pored ove pesme, na albumu su i pesme “Smajli”, “Matematika”, “Minimalac” i “Okeani rozea”. Sve pesme će 7. jula biti dostupne na YouTube i Bandcamp stranicama benda, a uskoro će se naći i na svim važnim muzičkim platformama, kao što su Deezer, Spotify, Google Play Music i Apple Music.

Pesme su snimljene i miksovane u studiju “DoReMi” u Novom Sadu, a producent albuma je dobro poznati Peđa Pejić, u čiju biografiju je upisana saradnja sa legendarnim srpskim bendovima poput Eve Braun, Obojenog programa, Velikog prezira, Dece loših muzičara, Darkwood Dub-a i mnogih drugih.

“Slobodna volja” je album koji sažima prve dve godine rada Nemog pesnika. Izbor pesama odražava put koji je pređen za to vreme – “Okeani rozea” su među najstarijim pesmama benda, “Koliko si luda” među najnovijim, a “Minimalac” je uvršten na album na zahtev fanova. 

Slobodna volja je tema kojom se, na ovaj ili onaj način, bave skoro sve pesme na albumu. 

Ko je kriv za stvari koje nam se dešavaju, mi sami ili neko drugi?

Da li je jedini način da budemo zadovoljni da preuzmemo život u sopstvene ruke?

Šta su prepreke u toj misiji?

To su samo neka od pitanja koja Nemi pesnik postavlja na “Slobodnoj volji”.

Bend Nemi pesnik čine: Milan Marković (vokal), Marko Aleksić (gitara), Nikola Borčić (bas) i Saša Ignjatović (bubnjevi).

Share This