Neozbiljni pesimisti – Totalna demoralizacija

 

Antiglobal etno pankeri Neozbiljni pesimisti objavili su neobičan spot, sa rasplesanim kašikama kao glavnim protagonistima, za pesmu “Totalna demoralizacija” sa aktuelnog albuma “Pametovanje iz provincije”.

– Ideju je za spot je dao Daba, somborski reper i konobar u kafiću “Dve krigle debele”, inače gost u našoj pesmi “Balada”, u kom sam se našao sa Markom Jankovićem tvorcem ovog spota. Dok je spremao našu narudžbinu čuo je šta pričamo, pa je dobacio: “Probajte sa kašikom i medom”. I evo “Totalne demoralizacije” sa kašikama i medom – objašnjava frontmen Pesimista, Igor Olujić.

Prema njegovim rečima, poruka pesme je da se probamo odupreti “ludilu koje nas okružuje tako što za početak nećemo postati njegov deo u koji nas stalno uvlače raznim saopštenjima, novim pravilima i raznim izmišljenim tenzijama”.

Neozbiljni pesimisti su ove jeseni za promotersku kuću Long Play, na CD-u, YouTubeu i digitalnim plaformama, objavili “Pametovanje iz provincije”, angažovani album sa stavom, čijih 11 pesama vesele, poletne muzike u tekstovima govori o gorkim i teškim temama koje nas okružuju, kao što su korupcija, nepismeni političari, nedostatak institucija, rijaliti programi…

Trećem albumu Pesimista prethodilo je nekoliko video singlova: “Kao da nema”, sa somborskim dečijim horom “Šareni vokali”, “Bežim iz bende” sa Šemsom  iz Brkova, “Sudbina”…