Neverne bebe iz izolacije poručuju “Vodi me odavde”

 

Mere obavezne samoizolacije članovi grupe „Neverne bebe“ koriste na najkreativniji mogući način – rade na pesmama za osmi studijski album, a jedna pesma snimljena u prošloj godini iznenada je dobila sasvim nova značenja i poruke. To je bio motiv da se svi snime u kućnim uslovima i na taj način ekranizuju pesmu pod nazivom „Vodi me odavde“.

“Vodi me odavde je vapaj i potreba da se probudimo i vratimo korenima bez agresije, patetike, straha… Želja da pošaljemo poruku bezuslovne ljubavi kao jedine planetarno važne ideje. Posveta empatiji nestaloj u brzini i izgubljenim prioritetima u kojima je “mi” nestalo pod velikim “ja” označivši tako početak duhovnog stradanja koje dovodi do gubitka svega vrednog i zajedničkog. Ovaj spot je podsećanje na trenutak kada smo primorani da se vraćamo tamo odakle smo davno došli i ponovo poćeli da poštujemo minute u parku, kafu sa prijateljima, sve one svakodnevne a do juče neprimetne vrednosti. Otvorite oči, srce za ljubav prema svemu i svima.”, pručuje frontmen  Nevernih beba Milan Đurđević.

Inače su teški periodi veoma inspirativni za umetnike, dodaje Đurđević i podseća da je njihov treći, kultni album “Južno od sreće“ nastao u periodu bombardovanja. Ovaj, osmi po redu svoje finale doživljava u uslovima koje savremena civilizacija nije ni sanjala niti je za njih mogla da se spremi i neminovno je da to u svojim pesmama ostavimo kao pečat, dokument jednog vremena.

Share This