Novi hit Detoura kao sećanje na zajedništvo i bolja vremena

 

Jedan od omiljenih regionalnih grupa Detour, donosi nam ‘Slavlje’, pesmu koja govori o trenutno nepoželjnim bliskim kontaktima, razularenom slavlju na kome se ljudi grle, ljube, razbijaju čaše o pod…
“Voleo bih da se ova pesma ne shvati kao provokacija već kao komentar trenutka u kojem živimo kroz prizmu sećanja na zajedništvo i neka bolja vremena koja će se, nadam se, uskoro vratiti.” pojasnio je autor i frontmen grupe Nenad Borgudan o novom singlu i dodao: “Pesma govori o tome da kada završiš na pogrešnom partiju, na kome smo se svi ponekad našli, gde ne znaš ni jednu pesmu jedino što tin a kraju preostaje je da se pridružiš slavlju.”

Na novoj pesmi pridružile su se Karla Krmpotić i Dora Mijat, dva nova ženska vokala grupe Detour za koje Nenad ne štedi reči hvale: “Zvuk je bogatiji, Karla i Dora su harmonijski oplemenile celu priču, a ne sumnjam da će doprineti i sasvim novoj dinamici na nastupima”.

Foto: Goran Berović

Detour je priču novog albuma otvorio pre leta, pesmom ‘Šarena’ i trenutno je, prema rečima glavnog autora Nenada, u fazi priprema novih pesama: “Ovo vreme izolacije, kada već mesecima nema koncertnih nastupa, fokusirali smo se na studijski rad. Spremno je čak petnaest pesama i nekim svojim tempom ćemo ih snimiti. Radimo pesmu po pesmu, plan je da do kraja 2021. godine završimo album i nadam se, predstavimo ga jednim velikim koncertom.”

Video za novi singl je realizovan primereno merama, kako Nenad i sam naglašava: “Uz podršku Tomislava Brđanovića, a u situaciji kada nam nije omogućeno da snimamo spot sa većim brojem statista na setu, posegnuli smo za video stockovima sa interneta kako bi što verodostojnije približili atmosferu i tematiku pesme. Nekoliko dana smo radili selekciju video klipova među kojima smo odabrali i malo pomerene scene dobivši time vrlo zabavan i zanimljiv spot. Novo normalno donelo nam je očigledno i neke, do sada neuobičajene, načine video prezentacije.”

Share This