“Pitak svet” – novi video singl benda Sputñik

 

“Pitak svet” je novi video singl novosadskog elektro rok benda Sputñik. Ovo je njihova prva pesma na srpskom jeziku, a ujedno i nova verzija njihovog prvog singla “The Drinkable World” koji je objavljen 2013. godine.

“Kada smo snimili pesmu “The Drinkable World” 2013. godine, snimili smo i spot u martu 2014. na istim ovim lokacijama na Petrovaradinu i Novom Sadu. Ali, kada je bend počeo sa živim svirkama (od marta 2017), verzija koju smo svirali je bila drugačija od singl verzije. Mnogi su nas pitali, gde može da se čuje verzija koja se izvodi uživo? Shvatili smo da ne može, i onda smo snimili verziju ovog singla kako ga sad izvodimo. To se zgodno poklopilo sa dvadesetogodišnjicom nastanka pesme kao demo-snimka, što je bilo davne 2000. godine kada smo počinjali – to nam je bila prva autorska pesma. A onda smo pomislili da bi bilo dobro snimiti i verziju na srpskom, i to smo i učinili – na naše iznenađenje (mada ne toliko), pesma je doživela veliki uspeh, i čak završila posle treće nedelje na prvom mestu regionalne top-liste Radija Novi Sad 1. Ljudi vole da razumeju reči i to je fakat u regiji”, objašnjava nastanak pesme Žikica Milošević, frontmen Sputñika.

Spot potpisuje poznati rok fotograf i gitarista benda Vladimir Čudinov Vovka, a sam video obiluje osvrtima na spot iz 2014. godine.

Share This