Pop Aranžman debitovao singlom “Na vrhu”

 

Pesma i spot “Na vrhu” je namerno izabran da bude prvi zvaničan singl, jer ima puno autobiografskih elemenata dvojice autora: i u tekstu koji je napisao Milutin Miško Končar  i u muzici koju je komponovao i na veoma specifičan i prepoznatljiv način odsvirao Nenad Manojlović Mandža.

Grupa Pop Aranžman iz Vrnjačke Banje je osnovana 2015. godine prvobitno pod nazivom Rok Aranžman. Osnivači grupe su Nenad Manojlović (gitara), Milutin Končar (pevač) i Miroslav Stašić (bas gitara).

Grupa je imala veoma zapažene nastupe kao predgrupa Ribljoj Čorbi, Đorđu Davidu, YU Grupi, Bijelom Dugmetu, Dr Neletu Karajliću, SARS-u… Takođe su se isticali svojim nastupima na brojnim humanitarnim i drugim svirkama zajedno sa ostalim grupama iz Vrnjačke Banje, Trstenika i okoline. Na tim koncertima su svirali specifične obrade pesama iz domaćeg (Ex YU) pop i rock repertoara. Obrade su se odlikovale veoma složenim aranžmanima i gitarskim deonicama sa elementima neoklasike, što je i zaštitni znak gitariste Nenada Manojlovića.

Poslednjih godinu dana rada Manojlović i Končar se opredeljuju da snime neke od pesama koje su u svojoj karijeri komponovali, ali nisu imali prilike da zvanično objave. S obzirom da su obojica duže vreme bili van muzičkih voda i bavili se nekim drugim poslovima, ovo angažovanje im je postalo jedan izduvni ventil na koji su odjednom počeli da izbacuju veoma kvalitetne segmente muzike, a zatim i da zajedno, dopunjujući jedan drugog, to sve objedinjuju u kvalitetne, raznovrsne i aranžmanski veoma bogate pesme. Upravo zbog raznovrsnosti i žanrovske širine, a da ih naziv grupe u tome ne bi ograničavao, menjaju ime u Pop Aranžman.

Uz promenu nekih članova ritam sekcije (angažovanje mladog i veoma perspektivnog bubnjara Luke Gašića) i dolazak Ankice Mutavdžić kao ženskog vokala sa fantastičnim rasponom glasa, grupa u spoju iskustva i mladosti, nalazi rešenje za pisanje ozbiljnih i kvalitetnih autorskih tema.

Share This