Smederevski Bioskop objavili pesmu i spot “Neka jutro čeka”

 

“Neka jutro čeka” je prva pesma benda Bioskop nakon dvadesetogodišnje pauze, snimljena u prvoj postavi benda, koja je svirala početkom devedesetih. Iz te prve postave u novoj pesmi nedostaje jedino tadašnji pevač, Džina, koji već 20 godina živi u inostranstvu.

Početkom devedesetih Bioskop je bio šestočlani bend, koji je često nastupao, ali je nakon poslednjeg nastupa marta 95. godine došlo da prezasićenja i raspada. Džina i Miša rešili da, pod istim nazivom (Bioskop), odu u studio kao dvojac i snime svoj prvi i jedini album “Samovoljno slobodne kreacije”, koji je sniman 3 godine i imao 10 pesama i 7 radio singlova. Među pesmama na albumu, našle su se i neke od pesama nastale u vreme prethodne šestočlane postave.

Poslednja pesma dvojca Bioskop, “Izađi!”,  snimljena je 2000. godine u okviru kampanje Otpora, neposredno pred  5.oktobar i rušenje režima Slobodana Miloševića.

20 godina kasnije, prva postava se ponovo okuplja, prvenstveno zbog zabave i dugogodišnje ljubavi prema muzici, ponovo se nalazi na muzičkim probama i rezultat ponovnog okupljanja je pesma “Neka jutro čeka”.

Bend danas radi u postavi: Sale (bubnjevi), Kuza (Bas), Sekula (klavijature), Bojac (solo gitara) i Shomy Woodman (ritam gitara, vokal).

Share This