Tennessee Wankers ima novi singl “I beg of you”

 

I beg of you je pesma koju su napisali Rouz Meri MekKoj i Keli Ovens, a snimio ju je Elvis Prisli. Tennessee Wankers su uzeli slobodu i obradili pesmu na način koji se njima čini da je prihvatljiviji vremenu u kom živimo.

Ideja projekta Elvis Connection bila je da se snime pesme koje je Elvis Prisli izvodio u svojoj ranoj fazi, primenjujući estetiku Sema Filipsa sa kojim je Prisli u tom periodu sarađivao. Bend Tennessee Wankers želeo je da tokom snimanja upotrebi prednosti moderne tehnologije koja u vreme čuvenog Sun Records studija nije postojala.

“Nijedna pesma nije u potpunosti verna originalnom aranžmanu. Neke su bliže, neke dalje u zavisnosti gde nas je koja pesma “vukla”, ili šta se članovima grupe ukazivalo kao prilika da se obogati idejama koje su se razvile tokom 75 godina od kada je ovaj materijal prvi put snimljen”, kazao je Jovandeka, gitarista benda Tennessee Wankers.

Bend Tennessee Wankers čine iskusni muzičari i pasionirani ljubitelji rokabili zvuka: Nick Drag (alias Nikola Dragović) – vokal i akustična gitara, Saša – Jovandeka Jovanović – gitara (Čikine bombone, Psi) i Andreja Milošević – kontrabas.

Share This