Two-Stroke Engine poručuju “Reke vam ne damo” 

 

 

 

Pesma “Reke vam ne damo” rezultat je saradnje benda Two-Stroke Engine sa Darkom Micićem, rok muzičarem, piscem, aktivistom… iz Knjaževca.

Za razliku od ostalih pesama, koje su u našem slučaju, obično plod trenutne inspiracije i momenta, pesma „Reke vam ne damo“ je namenski nastala, iz potrebe da se ukaže na problem izgradnje mini hidroelektrana na planinskim vodotokovima.

I tiče se svih nas! Svuda!

Na Staroj planini, već duže vreme, traje pobuna meštana protiv izgradnje mini hidroelektrana. Iz želje da na neki način doprinesemo toj borbi i pomognemo slabijima protiv daleko jačeg protivnika, mi smo to uradili onako kako najbolje znamo: muzikom!

Antonije Pušić je prepoznao poruku pesme, podržao nas i na njegovom Facebook profilu poručio: “Blues je muzika dobrog čovjeka koji se osjeća loše. Evo pravog balkanskog blues- a. Dijelite, ako vam je stalo. Čitav Balkan dijeli istu sudbinu – svi treba da čuju ovaj blues.”

Pesmu prvenstveno posvećujemo svima onima koji se mesecima i godinama bore na terenu, ugrožavajući sopstvenu bezbednost i živote, koji bivaju progonjeni, izloženi pretnjama i nasilju a sve to zbog nečijeg profita.

Poklanjamo je i svim ljubiteljima prirode, kao i onima koji to nisu, jer svest o potrebi očuvanja prirode i prirodnih bogatstava mora da se budi i jača!

Za čiste reke, bez cevi, za očuvanu prirodu, za čist vazduh, za pravo na život!

NE ZA MHE!

 

 

Izvor: rockomotiva.com

 

Share This