Voodoo Popeye ima novi singl, “Alo brate”

 

Poznati beogradski reper, pisac i pesnik, Voodo Popeye, objavio je drugi singl sa svog novog albuma Mantriks. Singl pod nazivom “Alo brate” prati i adekvatan spot. Tekst pesme potpisuje Voodoo Popeye, dok je autor muzike i aranžmana Jovan Petrović.

Ovo je sedmi po redu, studijski album u bogatoj karijeri ovog autora. Široj publici postao je poznat kroz kompilaciju “Crni je zvuk za svaki struk”(1997.) na kojoj se našao sa numerama “Otmičar” i “Karantin”. Trenutno je postao hit. Iste godine objavio je i svoj prvi album “Voodoo Epopeye” i dobija svoju prvu muzičku nagradu.

Slede albumi Epopeye2, Tubed sellotape, Sikter feler, Svi unutra i Toolum (Vudu Popaj i Narodni travari).

Na albumima su mu gostovali mnogi priznati muzičari (Gru, Šorti, Vasil Hadžimanov, itd.).

Pored objavljenih albuma, ima i zbirku pesama “Argo embargo”, romane “Ledena zavesa”, “Od pojasa naniže” i “Razglednica iz bumeranga”, scenario za film “Napad na stanicu ekspres”, kao i strip “Skupljači perja ponovo lete”.

Poznat je po svojoj satiri i šeretskom humoru, koji je sam patentirao. Voli da se igra rečima, da ih okreće i da, na naizgled nejasan način, govori o veoma ozbiljnim temema. Kroz svoju ironiju provlači sve ono negativno i tako ga ogoljava i pravi smešnim, što čini da ga ljudi lakše prepoznaju.

Share This