Yelena, spotom “Mala Danka”, najavila izlazak albuma za Menart

 

Intrigantna i talentovana pop džez pevačica i kantautorka, Lady Jelena, proslavila se već kultnim numerama “Nikola” i “Slatka mala”, da bi se, nakon dužeg potrebnog vremena pauze i muzičkog sazrevanja, vratila na scenu sa potpuno novim i svežim muzičkim materijalom, koji će  pod novim umetničkim imenom Yelena objaviti za Menart. Yelena je kompozitor i tekstopisac svih numera na albumu čiji je producent Voja Aralica.

Yelenin studijski album najavljujemo za jesen, a prvi singl i spot sa njega koji vam predstavljamo danas je numera “Mala Danka”, koja na već karakterističan i duhovit  Yelenin način govori o prezaštićenoj devojčici koja se bori protiv odrastanja pod staklenim zvonom.

Muziku i stihove napisala je Yelena, dok je aranžman uradio Voja Aralica.

Spot “Mala Danka” snimljen u Yeleninom stilu, u saradnji sa Vladimirom Jevicem snimateljem. Zajedno su radili i prethodne spotove kao “Slatka Mala” i “Čarobna bašta”. 

Yelena se sasvim slučajno našla u svetu muzike, gde je rešila da ostane. Shvatila je da rečima, glasom, i muzikom, može da nasmeje, rastuži, uzbudi, i naljuti.

Upadljiv kontrast njenim milozvučnim glasom i minimalističkim Jazz-Pop ritmovima, predstavljaju tekstovi koji obiluju seksualnim aluzijama i ne retko, na eksplicitan način tretiraju ljubav, parodirajući romantiku i žensko-muške odnose.

Yelena je studirala modu, grafički dizajn i animaciju. Svirke sa bendom je najčešće održavala po beogradskim klubovima kao sto su Fest, Soul Society, Ciglana (Ljubitelji Teške Industrije), KC Grad, i 2044. Na Exit festivalu je svirala 2018, kao i na festivalima i klubovima u Hrvatskoj, Sloveniji, i Bugarskoj. Prošle godine se pojavila na festivalu SEE Future London, u gradu gde je provela veliki deo studentskog života.

Share This