Zemlja gruva! – Krugovi

 

Beogradski sastav Zemlja gruva objavio je novi singl “Krugovi”. Pesma je nastala u studiju “Gruvlend”. Snimljen je i spot za ovu numeru, koja govori o krugovima kao metafori emotivnog odnosa.

Lajt motiv pesme su krugovi kao metafora emotivnog odnosa koji pritiska otuđenost, monotonija i zasićenje. Krugovi, plod saradnje Milovana Boškovića, Zoe Kide, Marka Vlajčića, Dušana Sarića, Luke Lopičića i Ariona Petrovskog, istovremeno su odluka da se iskorači iz rutine i započne novo životno poglavlje. Autor teksta je Zoe Kida.

Premijera spota „Krugovi“ ujedno najavljuje lansiranje onlajn prodavnice Gruv koji pokreće studio „Gruvlend“ sa idejom da se promovišu domaći proizvođači i kreativni stvaraoci.

Režiju spota potpisuje Kosta Đuraković, dok je za montažu bio zadužen Uroš Šovljanac.

„U centru kruga je žena koja je shvatila da je zaljubljenost nestala pod teretom svakodnevice ali ne gubi nadu u ljubav. Inspiracija za pesmu su zapetljani muško ženski odnosi koji su mahom okrnjeni, nekvalitetni i formalni“, objašnjava članica grupe „Zemlja gruva“ Zoe Kida.

Prema njenim rečima, u pitanju je slika razvojnog puta dvoje ljudi koji su izgubili strast i zaljubljenost negde usput: „Istovremeno ton i atmosfera pesme sugerišu optimizam i nadu da nas prava ljubav čeka iza ugla“.

Zoe Kida posebno zahvaljuje drugaricama na sjajnoj glumi i podršci Mariji Karan, Manji Stević, Jeleni Zorić, Tari Tomašić, Katarini Bošković i Lani Janković.

Share This