Reprezentacija Srbije koju čine deca lečena od raka osvojila sedam medalja u Moskvi

 

 

Kako navode u Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR), mališani su osvojili četiri zlatne, dve srebrne i bronzanu medalju u više sportskih disciplina, a juče su se vratili kući, prenosi 021.

Srbija je prvu medalju na ovom takmičenju osvojila još prvog dana, kad je srebro u atletici uzela najmlađa reprezentativka Srbije, devetogodišnja Dunja Piljić.

Predsednica Nurdora Joland Korora ranije je izjavila da Srbija osmi put zaredom učestvuje na ovakvom takmičenju za mališane, a koji se jubilarni 10. put održava na stadionu CSKA u Moskvi.

„Neverovatan je prizor mališana iz oko 30 zemalja širom sveta, koji svi zajedno predstavljaju svoje zemlje i svoje lične bitke koje su već dobili. Radujemo se njihovom povratku i nadamo se da ćemo ih na aerodromu ‘Nikola Tesla’ dočekati sa puno medalja oko vrata, ali je svakako dovoljna i najbitnija pobeda koju imaju – njihovo zdravlje i njihovi životi“, navela je Joland Korora.

Ispostavilo se da je predvidela sjajnu pobedu naše, čini se, najjače reprezentacije.

Mališani su se takmičili, između ostalog, u malom fudbalu, stonom tenisu, streljaštvu, šahu, atletici itd. Boravili su u kampu, družili se i upoznavali, a u pauzi i odmerili snage kao mali sportisti.

08.07.2019.

Izvor: www.021.rs

Share This