Rulja Inc. – Ništa skriveno

Multimedia music

 

 

Piše: Milan B. Popović

 

RULJA INC. Je autorski rock’n’roll bend iz Lazarevca. Nedavno su izdali album za izdavačku kuću Multimedia Music, pod nazivom “Ništa skriveno”, koji se nalazi na svim relevantnim striming servisima, a još uvek čekaju fizičko izdanje albuma u vidu diska.

Kao što smo već napomenuli, bend je iz Lazarevca, bend postoji u ovom sastavu otprilike neke tri- četiri godine. Bend trenutno čine 4 člana i to su:

Ivan Simić: Vokal, gitara;
Marko MIlutinović: gitara;
Vuk Stojanović: bas gitara;
Dejan Anočić: bubnjevi.

Rade  autorsku rock n roll muziku i u decembru 2021 godine njihov album je izdat za Multimedia Music. Kao najavu za album, prvo su vinuli u nebo spot za pesmu “Znam”, koja je izuzetno prošla, barem za njihova očekivanja, gde su se i pesma i spot vrteli kako na TV tako i na radio stanicama. Bend je bio aktivan sa nastupima onoliko koliko je situacija sa pandemijom dozvoljavala, tako da nisu imali prilike da nastupaju  van njihovog grada, a planiraju  da sviramo i promovišemo album gde god je i kako god je moguće. Bili su učesnici Mobil music fest-a u organizaciji Headliner magazina pre dve godine, gde su po rečima organizatora ostavili jako dobar utisak kako pesmom tako i spotom.

Prvi zvanični spot lazarevačkog rock’n’roll benda “Rulja Inc.” za pesmu “Znam”, sa albuma “Ništa Skriveno”. Spot je sniman oktobra 2021. u Lazarevcu. Za snimanje i kompletnu produkciju spota, bio je zadužen Milan Savić Dexter. Posebno hvala Belaću, Nidži i Uretu na točkovima! Pesma je snimana u martu 2021, u studiju Tunja ton u Lazarevcu. Muzika i aranžman: Rulja Inc. Tekst: Ivan Simić, Vuk Stojanović Snimanje, mix, master: Milan Savić Dexter.

RULJA INC, kako mi se već u uvodnom singlu i spotu ZNAM, čini, eksplozivan, dinamičan i dinamitan-garažni surov i sirov bend! Nema kod njih šale sunca, lala i ljubičica, zajebancija. Ovde bas gitara udara direktno u stomak sve do samog fejd auta. Gitare prašte ko u preskozorje, ili seks u zoru, tzv. zornjak. Ovde ima znoja, krvi, oružja i relativno jednostavnih rima, ali to nećemo uzeti za negativno. Brzi su i drsko odvažni, neukrotivi, energični, hrabri, glasni i odvažni! Gitarska sola su kratka i u funkciji četvorominutne pesme.

Pesma MRTAV GRAD je favorit potpisnika ove recenzije. Odličan komad čistokravnog mesa bez kostiju.Čista krtina! Duboki underground koji se ispostavllja kao uspešna komercijala. Solo gitare isijava kao grom iz vedrog neba u ovoj numeri. Pogodak u sam centar mete!

 

Muzika: Ivan Simić, Marko Milutinović, Vuk Stojanović, Dejan Anočić, Filip Todorčević; Tekst: Ivan Simić Arr: Ivan Simić, Marko Milutinović, Vuk Stojanović, Dejan Anočić, Filip Todorčević; Gost: Vladan Belaćević Belać.

Numera ZVEZDA je usporena, melanholična i pomalo doom u vokalnom melodijskom pravcu. Raznolika u orkestraciji, pomešana u vokalnim strofama i ekspolozivnim refren delovima osnovne su karateriske ove numere, koja jeste dobra i to treba valjano reći i podvući, što privatno, što javno, evo upravo ovako kako ja to sada činim.

Šestominutna, zatvarajuća, gitarski akustična izuzetna numera, ODLAZIM, još jedan je od briljantnih momenata na kojeg možete naći na CD-.u NIŠTA SKRIVENO.

Izuzetno raskošan, refleksivno raznovrstan, originalan, ličnim autorskim pečatom obojen CD grupe RULJA INC. je preporuka koja se itekako podrazumeva!

Sa zadovoljstvom koje je najiskrenije.

Dugotrajni gitarski solo u zatvarajućoj pesmi ODLAZIM, je maestralno osmišljen i izveden.

Deseti je narezan nakružnim putanjama ove kompaktne diskete i argumentovano zaslužuje akademsku desetku!

Ovo govorim iz čista srca i pri zdravoj pameti.

Podržavam bend RULJA INC. koja je korenjem iz Lazarevca, a svojim instrumentima i idejama daleko u Kaliforniji, USA, barem ja tako to mislim.

Što se mene tiče, ovo tiče, momci iz RULJA INC. su odlični muzičari i autori i, uz malo sreće, nema brige za njih!

Dobar CD!

Ma kakvi dobar, odličan CD!

Ma kakvi odličan, maestralan CD!

Bravo!

Share This