School Bus: Rock n Roll je stav. Raditi sve u zivotu onako kako želis i misliš, bez kompromisa i pravila

Intervju: Ivan Bajović

Za početak prestavite se našim čitaocima?

Ogroman pozdrav svima koji konzumiraju ove redove, mi smo punk-rock grupacija School Bus iz Knjaževca a na pitanja je odgovarao nas idejni vodja, gitarista i šofer, Nenad.

Kada je nastao bend School bus i ko su članovi benda?

Bend je oformljen 2008. godine, imali smo dve izmene na mestu bass-iste od početka tako da sada School Bus čine, Mica-vokal, Sava-bass, Ćira lupa bubanj i ja (Nenad) sviram gitaru i zapevam po negde.

Recite nam nešto o diskografiji School bus-a?

Prvi album “Ljubav, bes, nostalgija” smo snimili 2010. kod mene u garaži, zapravo i ne zvuci lose s obzirom kako smo ga snimali… 2013. godine biva objavljen za nezavisnu Zagrebacku izdavacku kucu “Slušaj najglasnije”. Drugi album “Gledanje u Sunce” izas’o je krajem 2016. za “Take It Or Leave It” records a snimali smo ga krajem 2015. i početkom 2016. godine u PsychoTherapy studiu u Nišu. U istom studiu smo maja meseca ove godine snimili jedan audio/video EP sa 5 pesama: “Live At PsychoTherapy”. A za sledecu godinu planiramo da snimimo jos jedan album…videcemo.

 Gde pronalazite inspiraciju za vaše pesme?

Inspiraciju za pesme nije tesko naci u zemlji u kojoj zivimo, pogledaš ovaj haos (u svakim smislu) oko sebe, boris se sa njim svakog dana i onda to samo staviš u pesmu.

Šta za vas prestavlja rock n roll?

Rock n Roll je stav. Raditi sve u životu onako kako želis i misliš, bez kompromisa i pravila. Što reče jedan moj dobar prijatelj, “Nema tu neke preterane filozofije, treba verovati u svoje ideale pa makar bili i pogresni”.

Koji bendovi su uticali na vaše stvaralaštvo?

Otišlo bi u nedogled kad bi to krenuo da pisem. Umesto toga nabrojacu bendove sa kojima smo delili binu i na koje mislim da čitaoci trebaju da obrate paznju: Good ol’ bastards, Prljave sestre, Igralom, Vaccum, Skupljeni na brzinu, U zmajevom gnezdu, Daily Noise Club, Fluid Underground, Balkan revival, Two Stroke Engine, Marica…. (nemoj da se ljuti neko ako sam ga zaboravio)

Kako se boriti protiv nekulture?

Kulturom i načinom razmisljanja. Dati 0% mesta nekulturi u medijima, institucijama, svakodnevnom zivotu…

Koju bi ste knjigu preporučili najboljem prijatelju?

Monografiju Atheist Rap-a, prvih 20 godina “Ujutru smo mamurni i gadni” Kad god je otvorim buljim u nju po 3 sata, a ima i cd sa ranim demo snimcima, celokupan dozivljaj – prelepo.

Kakve filmove volite da gledate i ako možete recite nam neke koji su za vas bitni?

Gledam u bioskopu ove blockbustere redovno, mada sve sam manje i manje odusevljen njima, skoro sam odgledao dramu iz 2011 Music never stopped Jim Kohlberg-a, preporucujem.

Koja je vaša poruka našim čitaocima?

Iz jedne nase: ….Kad te truju ti ostani zdrav i kad boli, zadrzi stav!…

Share This