Sedmi Bašta Fest od 23. do 26. jula u Bajinoj Bašti

 

 

Iako je zbog pandemije korona virusa održavanje Festivala bilo neizvesno – sedmo izdanje Bašta Festa, internacionalnog festivala kratkog igranog filma, održaće od 23. do 26. jula u Bajinoj Bašti.

Na ovogodišnjem izdanju Festivala organizatori su odlučili da fokus bude na regionu, odnosno – na lokalnim filmskim autorkama i autorima, kako bi se njihov rad dodatno akcentovao kroz program jednog domaćeg filmskog festivala.

Filmski autori i autorke, čije kratke filmove smo gledali kao deo takmičarskog programa festivala u protekloj godini, izašli su sa svojim prvim dugometražnim filmovima koji su veoma dobro prošli kod publike i na festivalima širom sveta.

Tradicionalno, Bašta Fest je zatvaran jednim dugometražnim debitantskim ostvarenjem, ali upravo zbog toga što su mnogi mladi autori imali sjajna dugometražna ostvarenja – bilo je zaista teško izabrati samo jedan film koji bi zatvorio festival.

Zbog pandemije odlučeno je da prijave za kratkometražne filmove – koji inače čine glavni, takmičarski program Bašta Festa – izostanu, tako je ove godine taj prostor ustupljen dugometražnim ostvarenjima lokalnih autorki i autora.

Sve projekcije će se održati pod vedrim nebom – i besplatne su.

Bašta fest je poseban festival fokusiran podjednako na dobar film i edukaciju mladih zainteresovanih za film, srodne vizuelne umetnosti i filmsku kritiku, kao i poligion za otkrivanje mladih talenata.

Ovaj festival predstavlja specifičan spoj prirode, filma, muzike i dobre zabave.

Više informacija o filmovima koji će se prikazivati, autorima i ostalim programima Festivala – očekujte uskoro.

21.06.2020.

Izvor: headliner.rs

Share This