Slash – 4

Gibson records

 

 

Piše: Milan B. Popović

 

Pred nama je četvrti studijski album Sleša, pevača Majls Kenedija i pratećeg benda naziva – 4. Album je izašao početkom februara meseca za Gibson records. 43 minute garažne paljbe koja razbija sve uspostavljene konvencije jednim moćnim i direktnim nokautom i sve u tomstilu  možete očekivati i na ovom albumukoji je najavio prvi singl The River Is Rising.

U njoj je karakterističan Slešov uvodni gitarski riff, kao i dinamika, energičnost, brzina i brutalnost numere. Ovde nema praštanja!

 Ceo album su komponovali odlični pevač Majls Kenedi i SLASH!

Ono što je zaista zadivljujuće-posebno za mene kao pesnika jeste zatvarajuća numera, gotovo sedmominutna Fall Back To Earth, emotivna i u gitarskim solo pasažima i u vokalnim melodijskim linijama. Ona me donekle podseća na Guns N’ Roses odu ESTRANGED. Ima taj kvint, Taj nerv, Taj tač, tu emociju, a opet je žestoka, a impulsivna u isto vreme. Ova numera je veličanstvena, i žestoka i nežna u isto vreme, kako kada. Briljantna je i fabulozna!

Gledao sam uživo ovu postavu  SLEŠA sa Majslom Kenedijem uživo u Budimpešti. Gledao sam i u beogradskoj Areni. Gledao sam Sleša i Duff Mc Kagana i Matt Soruma u grupi Velvet Revolver u Budimpešti, takođe. Sve su to bili nezaboravni, prepuni publike koncerti. Gledao sam i W. Axl Rosea i njigov novi Guns N’ Roses prateći tim muzičara sa DJ AŠBOM na solo gitari u Budimpešti, kao i u beogradskoj  Areni. Verujem da ste primetili  sam veliki Guns N’ Roses fan.

U songu Whatever Gets You By neobično privlačno spuštaju loptu na zemlju, vokalno podsećajući na neke role pokojnog Skota W.

Ce La Vie je dosta komercijalna i radio friendly

Lični favorit potpisnika ovog prikaza, tj. moje malenkosti , svakako je numera  Fall Back To Earth!

Apsolutno maestralno!

To je dovoljan razlog da kupim, nabavim ovaj CD!

Ako bih morao da dam ocenu ovom albumu od 1 do 5 dao bih mu: 4!!!

Slash, je u svakom slučaju, zakon, i nema tu nikakve diskusije!Apsolutno nikakve! Ne dozvoljavam je, bar ne na moj rođendan, 1. Mart!

Bravo!

Vrhunski!

Share This