Srpski studenti pobedili vršnjake sa Harvarda: Briljirali u debati na Oksfordu, najbolji su na svetu

 

 

Srpski studenti pobedili su u finalu debatnog turnira u Oksfordu, jednog od najprestižnijih i najstarijih debatnih takmičenja koje se održava više od pola veka, saopštila je organizacija “Otvorena komunikacija”.

Studenti Pravnog fakulteta u Beogradu Miloš Marjanović i Janko Đorđević osvojili su prvo mesto u finalu u otvorenoj kategoriji, koja je glavna kategorija takmičenja.

U otvorenoj kategoriji pretežno se takmiče studenti kojima je engleski maternji jezik, a prvi put u istoriji turnira tim koji nije sa engleskog govornog područja je osvojio finale te kategorije.

U finalu su se takmičili protiv timova sa Univerziteta Harvard (SAD), LSE Univerziteta (Ujedinjeno Kraljevstvo) i Univerziteta Hart House (Kanada).

Miloš Marjanović je proglašen za najboljeg govornika turnira, dok je Janko Đorđević osvojio 6. najbolje govorničko mesto.

Na ovogodišnjem Svetskom univerzitetskom debatnom prvenstvu, koje će se održati krajem decembra na Tajlandu, Miloš i Janko će predstavljati Univerzitet u Beogradu.

Ove godine na turniru je učestvovalo više od 250 studenata iz celog sveta.

Organizacija “Otvorena komunikacija” bavi se unapređenjem kulture javnog dijaloga.

13.12.2019.

Izvor: kurir.rs

Share This