The big deal – Never say never

Frontiers Music

 

 

Piše: Milan B. Popović

THE BIG DEAL je novi bend-projekat kompletnog i istinskog umetnika (kompozitora, muzičara & tekstopisca) Srđana Brankovića iz Smedereva, i za divno čudo, prvi singl NEVER SAY NEVER, iako traje radio frendly, u sebi sadrži sadrži sve sintaksičke odrednice jedne uspešne hrabre, ali i komercijalne  kompozicije. Sve je ovde muzički brzo, energično, dinamično i dinamitno. Gitarski solo Srđana Brankovića je (relativno) kratak (kako za koga), ali veoma efektan daje pesmi poseban značaj kao začin i kvalitet plus i izdvaja ovu numeru iz mase mora drugih numera na planeti. Dva ženska vokala (NEVENA i ANA) se veoma skladno nadopunjuju što doprinosi slušljivosti ritmički snažne i gabaritne pesme i prvog video spota – NEVER SAY NEVER.

NEVER SAY NEVER (Music and lyrics by Srdjan Brankovic) How many days And how many nights You’re gonna hesitate? How many chances will you try to escape? Take me, take me, you’ll wish it didn’t end Have me and let it go to circumstance Never say Never Let me show you my real face Never say Never Would you take a ride to see my secret place? You can play so nice Or play so bad Just Let us go ahead You’re as cold as steel And I burn like hell on heels Take me, take me, you’ll wish it didn’t end Have me, let it go to circumstance.

LINE-UP: Nevena Brankovic – vocals and keyboards Ana Nikolic – vocals Srdjan Brankovic – guitars Marko Milojevic – drums Alessandro Del Vecchio – bass.

Zaista je veliki uspeh da umetnici sa srpskog geografskog koordinatnog područja kao i govornog, ovoga puta anglosaksonskog- uspevaju u svetu- kvalitetom svog umeća,i kreativnosi vrhunskog ranga i to treba podcrtati i privatno i javno podržati, upravo ovako kako ja to sada činim, Vokal i klavijaturistkinja Nevena Branković je posebno doprinela da pesma dobije na kvalitetu i to se mora istaći, mada se mora pomenuti i vokalni doprinos atraktivne Ane Nikolić. Čini se i ispostavlja da su njih dve skladan i nerazdvojan-uspešan par mada se to pre pojavljivanja danjašnjeg singla/video spota to nije očekivalo! Ritam sekcija udara ispod stomaka (Marko Milojević i Alessandro Del Veccio), ali dovoljno umešno da ne boli već da prija.I to je KVALITET PLUS!

Uopšte rečeno, kompozicijija i video spot NEVER SAY NEVER benda THE BIG DEAL koju u fejd aut odvodi klavir Nevene Branković vraća veru i u srpski i u svetski rock’n’roll i u AOR muzički žanr, koji je pomalo zaboravljen u poslednje vreme.

Ovo je slušljivo i dobro i treba ga pohvaliti!

Svaka čast!

Share This