Tijan – Lik sa kamena

 

 

Piše: Milan B. Popović

 

Vanserijski TIJAN nije nepoznat umetnik na domaćoj rokenrol sceni i komuni. On se u briljantnom power balad audio i video komadu LIK SA KAMENA, koji traje izuzetnih šest minuta i 27 sekundi koje drže pažnju, što je veoma važno napomenuti snašao (iz)vanredno dobro, elokventno, inteligentno (što je retka pojava danas u regionu, ne samo u Srbiji!), autorski sigurno, autorsko krucijalno i precizno, tako da, ako moju malenkost pitate, Milana B. Popovića i kao trodececenijskog kontinuiranog CD recenzenta i kao potvrđenog pesnika sa 7 objavljenih knjiga pesama, TIJAN se sa ovim hit singl vinuo najviše do sada u toku svoje karijere kada je u pitanju njegov lični stvaralački rad, doprinos, instrumentilazicija & autorski originalan pečat.

Muzika , tekst , aranžman , vokal i solo gitara – Tijan Popović 
Bubanj – Marko Milojević (NE TAGUJEMO U OBJAVI)
Prateći vokal – Nevena Branković  (NE TAGUJEMO U OBJAVI)
Producent – Srđan Branković, studio ,,Paradox,, 2020. godine 
Režija, Fotografija, Kamera – Bojan Trailović. Montaža – Ivan Golubović.

Pesma je posvećena svim dragim ljudima koji više nisu sa nama od naših bližnjih, ali i svim muzičarima koji su nas napustili. U jednom kadru (2:25) na zidu se vidi grafit “Hell” što simbolizuje da smo spremni i do pakla ići za one koje volimo i koje bi voleli da vratimo 

Tekst pesme LIK SA KAMENA :

Prazno nebo bez oblaka u beskraj vodi put

Na njemu tragovi bez koraka kao san prekinut

Molim se da zraci sunca tebe pronađu iz dubine moga srca reči izađu

Da li čuješ kad ti ime tiho spomenem

Da li brod na moru bez plime tada pokrenem

Ponekad mi anđeo sa tvog ramena šapne da nisi ti samo lik sa kamena lik sa kamena…

Moćne izuzetne impresivne balade poput ovde pomenute LIK SA KAMENA, koju je u potpunosti komponovao i odpevao TIJAN, poznato je to odavno, prave samo najiskreniji rokeri i metalci. I domaći i svetski. Tijan je uspeo da nadmaši 97% regionalne rock & metal scene pa čak i one koji su znatno marketingški, ili dikografski moćniji od njega, jer je u uspeo da unese DUŠU – LIKU SA KAMENA a to, priznaćete uspeva samo posebnima, odabranima, Bogom danima i nadarenima. TIJAN to sve skupa jeste i na tome mu treba odati svaku podršku i počast, bilo da je ona privatna, bilo da je ona javna, evo baš upravo ovakva kakvu ja sada činim!

Napraviti fabuloznu unikatnu i raritetnu odiseju od skoro sedam minuta, osmisliti aranžmane i gitarske partiture, napisati tekst, savršeno ga otpevati u raspojnu od nekoliko oktava, retko ko može! TIJAN- MOŽE i on je to i uradio i dokazao.

TIJAN je zadao domaći zadatak domaćim autorskim solo i grupnim sastavima.

Gospodine umetniče TIJANE, tiha voda kamen lomi-ti si ga u skoro sedam minuta razbio jednim notalno vokalnim nokaut udarcem i na tome-svaka ti čast!

50 muzičkih sastava i izvođača na 3 original rock, metal i rege žanrovima iz svih zemalja bivše velike Jugoslavije snimilo je u studijima njihovu autorsku muziku i odpevalo 50 mojih pesama iz moje prve 4 knjige koja mi je objavila NARODNA KNJIGA iz Beograda. Ostaje velika moja žal što TIJAN nije na ta 3 CD-a. No, videćemo šta skorija i dalja budućnost nosi i donosi!

TIJAN JE VRHUNSKI!

TIJAN JE VELIČANSTVEN!

TIJAN JE ORIGINALAN!

OD MENE TOLIKO!

Share This