Tram 11 – Jedan i jedan

Menart

 

 

Piše: Milan B. Popović

Tram 11 je zagrebački hip-hop/rap sastav, koji je u drugoj polovini 90-ih godina 20. veka bio jedan od prvih uspešnih rap izvođača u Hrvatskoj. Članovi sastava su reperi Srđan Ćuk i Nenad Šimun, koji deluju pod umetničkim imenima General Woo i Target.

Više puta su svojim radom izazvali kontroverze šire od muzičke scene, a ponajviše poslednjim albumom koji uključuje seksitičke, homofobne, nacionalističke, profašističke tekstove, govor mržnje i slične naknadne izjave.

Početak pisanja CD recenzenzija moje malenkosti, Milana B. Popovića, tačno je u skladu sa vremnom početaka ove grupe, TRAM 11, to je neka daleka 1994.

Sada je 2022. Puno je vremeno prošlo, puno CD recenzija napisano. Ova je jedna od dražih i samoinicijativno npisanih.

18 pesama ova dvojica razbijača konvencija na paramparčad ponudili su album public, ali im je država oduzela. Naime nakon samo nekoliko dana prodaje hrvatski Menart je morao da povuče CD iz prodaje, zbog problematičnih tekstova.

Bez svega pametnog i bez ikakvog smisla. A tekstovi su u najmanju ruku-briljantni!

Ovde je društvena (ne)odgovornost podignuta na kubni, a svakodnevnica stavljena na pravo mesto-na ulicu. Odličan album bez imalo predaha da odahnete rima steže  rimu.

Konačno odličnan hip hop album u celosti i braća Hrvati ga povuku iz prodaje. Sistem i muzička diskografska industrija i mene može da povuče za paju! Ja sam pesnik, samostalan sam novinar, delujem iz ilegale i ne može mi ništa i niko!

TRAM 11 je osmislio SAVRŠEN HIP HOP album u svih svojih 18 pesama.

Slušajte ga bar na youtube, besplatno je!

Jebanje mlade majke u sitne sate!

Vrh!

Top forma-to je TRAM 11!

Share This